Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2011 - Anul XVI, nr. 235 (4833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANPC: Peste 75 de comercianţi online, găsiţi cu nereguli şi amendaţi cu peste 290.000 de lei

Peste 75 de comercianţi online au fost găsiţi cu nereguli, fiind amendaţi de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor cu peste 290.000 de lei.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că în perioada 19-23 septembrie au fost verificate 196 de site-uri ale unor operatori economici care comercializează produse şi servicii online, ca de exemplu produse textile, electronice, articole pentru copii, produse şi servicii alimentare, servicii turistice, vouchere pentru promoţii.

Cerbulescu a precizat că la 148 dintre comercianţii verificaţi au fost constatate nereguli, fiindu-le aplicate 204 sancţiuni, din care 83 de amenzi contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor date acestor comercianţi este de 291.500 de lei.

Aproape 25 la sută dintre comercianţi nu aveau afişate pe site datele de contact şi informarea privind identitatea lor. În urma rezultatelor verificărilor inspectorii au constatat că nu exista o informare corectă şi completă asupra caracteristicilor esenţiale ale produsului sau serviciului vândut, nici privind drepturile consumatorilor la achiziţionarea online a acestora. De asemenea, inspectorii au găsit nereguli şi la afişarea incorectă a preţului final cu taxele incluse şi a informaţiilor privind modalităţile de plată, livrare sau soluţionare a reclamaţiilor.

Cerbulescu a precizat că ANPC a verificat în cadrul unei acţiuni iniţiate de Comisia Europeană operatori economici care comercializează online bilete pentru evenimente culturale şi sportive. El a precizat că acţiunea comună "Internet sweep 2010" a fost lansată în septembrie 2010 şi a avut loc simultan în 29 de state membre ale reţelei de cooperare în domeniul protecţiei consumatorilor.

În România, ANPC a selectat zece site-uri folosind un motor de căutare popular sau în baza publicităţii online, iar la şapte dintre el au fost constatate nereguli. Websiturile sunt: www.blt.ro, www.bilete.ro, www.bilete.ro/acasa, www.biletedelatati.ro, www.fotbalonline.ro, wwww.eventim.ro/portal/ro, www.mytiket.ro, www.tyket.ro, www.tyketstore.ro, www.vreaubilet.ro.

Neregulile constatate au fost lipsa datelor complete de contact şi de identificare, lipsa informaţiilor privind produsul, lipsa informaţiilor complete şi precise privind taxele suplimentare, existenţa unor termeni contractuali incorecţi, ca de exemplu "aplicarea unei amenzi în valoare de 10.000 de euro" în cazul revinderii biletelor.

La nivelul celor 29 de state au fost verificate în total 441 de site-uri, 88 la sută respectând legislaţia în vigoare, spre deosebire de 40 la sută în 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANPC: Peste 75 de comercianţi online, găsiţi cu nereguli şi amendaţi cu peste 290.000 de lei.
 Vizualizări articol: 371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANPC: Peste 75 de comercianţi online, găsiţi cu nereguli şi amendaţi cu peste 290.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei