Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2011 - Anul XVI, nr. 235 (4833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tabără vrea 470 milioane euro pentru modernizarea exploataţiilor agricole şi bunăstarea animalelor

MADR a cerut Comisiei Europene realocarea de fonduri între măsurile Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), astfel încât 470 milioane de euro să poaă fi transferate către modernizarea exploataţiilor agricole, bunăstarea animalelor şi creşterea valorii adăugate a produselor agricole.

"Săptămâna viitoare va merge la Bruxelles o echipă complexă de la Ministerul Agriculturii, Ministerul Finanţelor şi reprezentanţi ai producătorilor. Este vorba despre modificarea PNDR, de altfel cea mai amplă propunere de modificare, care se referă la realocarea de fonduri între măsurile din program, în valoare de 470 de milioane de euro, către măsurile 121, modernizarea exploataţiilor agricole, 123 - creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere, dar şi măsura 215, bunăstarea animalelor", a declarat marţi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Tabără a fost invitat de către comisia de agricultură din Senat pentru a-i informa pe parlamentari despre strategia României în contextul noii Politici Agricole Comune pentru perioada 2014-2020 şi stadiul pregătirii campaniei de toamnă 2011.

Ministrul a vorbit şi de diminuarea valorii maxim eligibile a unui proiect pentru sectorul vegetal în cadrul măsurii 121, care se referă la modernizarea exploataţiilor agricole. Subvenţii vor fi acordate pentru o suprafaţă de maxim 1.000 de hectare pe fermă.

"Am considerat că şi problemele care au fost create pe această măsură s-au datorat în principal unor proiecte cu valoare foarte mare şi neagrearea relaţionării dintre beneficiar şi sistemul bancar, pentru ca să se primească toate garanţiile pentru a putea să poată aplica aceste fonduri. Care este ţinta? În primul rând fermele sub o mie de hectare. De altfel, valoarea pe care vom merge la proiecte nu depăşeşte 600.000 de euro, astfel să putem favoriza şi tehnologizarea acestor ferme care, până la urmă, vor trebui să reprezinte un număr mare şi elementul de stabilitate al producţiei agricole în România şi a structurii economico-rurale", a mai spus Tabără.

Potrivit acestuia, MADR vrea să aplice în perioada următoare, pe proprie răspundere, mai multe modificări, printre care lansarea unei măsuri destinate tinerilor fermieri, care ar însemna majorarea sprijinului acordat acestora de la maxim 25.000 de euro la 40.000 de euro.

Fondurile alocate prin PNDR în perioada 2007-2013 sunt de aproape zece miliarde de euro, dintre care 8 miliarde de euro bani europeni, restul provenind de la buget.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabără vrea 470 milioane euro pentru modernizarea exploataţiilor agricole şi bunăstarea animalelor.
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tabără vrea 470 milioane euro pentru modernizarea exploataţiilor agricole şi bunăstarea animalelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei