Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2011 - Anul XVI, nr. 235 (4833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii sunt destul de precauţi în ceea ce priveşte cumpărăturile de pe internet - studiu

Românii rămân destul de precauţi în ceea ce priveşte cumpărăturile de pe internet, considerându-l un proces riscant, potrivit studiului "E-commerce 2011: Tendinţe şi Atitudini. Studiu asupra utilizatorilor de internet din Romania" efectuat de către Geminus Group.

Potrivit raportului, deşi sunt foarte conştienţi de multitudinea de opţiuni pe care mediul online îl oferă cumpărăturilor, experienţa lor personală cu un asemenea mod de a cumpăra este destul de limitată.

Analizarea datelor publicate în acest raport arată că aproape toţi utilizatorii de internet români au aflat despre posibilitatea de a face cumpărături online. Totuşi, doar 54% din ei declară că au făcut cumpărături online măcar o singură dată.

Procentul de cumpărători online este cel mai scăzut printre femei. O comparaţie cu studiul similar efectuat în 2009 arată că, în cei doi ani, s-a înregistrat o creştere de doar 4%. Asta înseamnă că practic popularitatea comerţului online în România a rămas aceeaşi. În acelaşi timp, comerţul online are un mare potenţial de creştere, în special odată cu scăderea numărului utilizatorilor ce au dubii în legătură cu siguranţa tranzacţiilor online.

În acest an, aproape 44% din toţi respondenţii ce ştiu despre posibilitatea de a achiziţiona produse online consideră că această metodă este riscantă, în comparaţie cu 2009, când ei reprezentau jumătate din utilizatorii de internet din România. Mai mult decât atât, un procent semnificativ dintre cei intervievaţi au considerat acest mod de a cumpăra ca fiind unul ce consumă mai puţin timp, iar peste 30% din ei au declarat că este mai ieftin decât cel tradiţional.

În timp ce cumpără, utilizatorii de internet din România sunt concentraţi pe a achiziţiona produse de cea mai bună calitate la cel mai mic preţ posibil. Un al factor important în timpul cumpărăturilor este experienţa plăcută pe care o aduce. Respondenţii de sex feminin au găsit acest aspect mai important decât factorii economici.

Deşi utilizatorii de internet români nu se pot lăuda cu o experienţă impresionantă în domeniul cumpărăturilor online, ei folosesc frecvent internetul ca o sursă de informaţii pentru a planifica anumite achiziţii. Mai mult de jumătate din populaţia online caută informaţii online înainte de a cumpăra produse ca bilete de avion, autobuz, tren sau servicii de turism (vacanţe).

Cumpărătorii cu experienţă pe internet preferă să cumpere din magazine online mai degrabă decât din site-uri de licitaţii, site-uri cu anunţuri de mică publicitate sau site-uri de social shopping. Peste 65% din ei au făcut minimum o tranzacţie la un magazin online, listând ca principal motiv al acestei alegeri faptul că produsele achiziţionate sunt livrate acasă. Produsele electronice şi electrocasnice sunt printre cele mai cumpărate produse în acest mod. Popularitatea site-urilor de licitaţii e mult mai mică decât cea a magazinelor online, şi deşi pentru mulţi utilizatori de internet site-urile de licitaţii au preţuri mici, mulţi sunt conştienţi şi de dezavantaje: posibile informaţii false despre produs şi neconcordanţa dintre produsul ales pe site şi cel livrat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii sunt destul de precauţi în ceea ce priveşte cumpărăturile de pe internet - studiu.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii sunt destul de precauţi în ceea ce priveşte cumpărăturile de pe internet - studiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei