Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2011 - Anul XVI, nr. 235 (4833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Isărescu: Reducerea CAS sau a impozitelor par soluţii simple, dar ar putea eşua după şase luni

Reducerea contribuţiilor sociale sau a impozitelor par soluţii simple, la îndemâna Guvernului, dar după şase luni ar putea eşua şi ar limita capacitatea statului de a finaliza proiectele de investiţii începute, ceea ce însemnă resurse blocate, a declarat marţi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Soluţiile par simple, cum ar fi contribuţiile sociale trebuie scăzute, impozitele trebuie scăzute, dar la a doua rundă de judecăţi constaţi că astea pot să eşueze după primele şase luni, pentru că nu le poţi finanţa. Reducerea CAS ar împinge creşterea investiţiilor în sectorul privat, dar ar însemna o resursă în minus pentru investiţiile publice. Orice investiţie neterminată este o resursă imobilizată
O ţară se dezvoltă sau îşi creşte nivelul de trai pe măsură ce-şi mobilizează resursele, nu le imobilizează. Prioritizarea investiţiilor este esenţială, dar să vedem ce înseamnă când ai 40.000 de proiecte nefinalizate", a spus Isărescu, la Romania Financial Forum 2011, organizat de MEDIAFAX în parteneriat cu BNR.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat în luna august că Guvernul a decis să amâne reducerea contribuţiilor sociale pentru angajatori până la "momentul optim", deoarece în situaţia economică actuală nu îşi permite să adopte o asemenea măsură.

În proiectul de strategie fiscal-bugetară, elaborat în luna aprilie, se spunea că nivelul CAS va fi redus în partea a doua a acestui an cu două puncte, menţionându-se că relaxarea fiscală va contribui la reducerea evaziunii pe piaţa muncii şi la creşterea conformării voluntare.

Ialomiţianu afirma în luna aprilie că instituţia pe care o conduce analizează foarte serios reducerea contribuţiilor sociale pentru angajator, dar că măsura va fi decisă împreună cu FMI şi Comisia Europeană.

Guvernul a aprobat în luna august strategia fiscal-bugetară, fără să includă însă în document şi scăderea contribuţiilor sociale.

Reprezentanţii FMI au afirmat că reducerea contribuţiilor sociale pentru angajatori poate fi operată doar dacă există garanţii că vor fi respectate ţintele fiscale din 2011 şi 2012, an în care deficitul bugetar trebuie să scadă sub 3% din PIB.

Scrisoarea suplimentară de intenţie convenită de Guvern cu FMI relevă că cele două părţi au stabilit să ia în considerare reducerea impozitării forţei de muncă în acest an, dacă economia îşi va reveni şi va crea suficient "spaţiu fiscal".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Isărescu: Reducerea CAS sau a impozitelor par soluţii simple, dar ar putea eşua după şase luni.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Isărescu: Reducerea CAS sau a impozitelor par soluţii simple, dar ar putea eşua după şase luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei