Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 oct 2011 - Anul XVI, nr. 235 (4833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ajutor lunar de 50-60% din salariul de bază pentru personalul MAI afectat de reorganizare

Personalul din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) afectat de reorganizarea instituţiei va primi un ajutor lunar cuprins între 50 şi 60% din salariul de bază, în funcţie de vechime, pe o perioadă care nu o depăşeşte pe cea a acordării şomajului, potrivit unui proiect de hotărâre.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a postat pe site-ul instituţiei proiectul de hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art.1 alin 1 din OUG 54/2001 pentru stabilirea unor măsuri privind încadrarea în limita alocată cheltuielilor de personal din minister pentru anul 2011.

Documentul propune instituirea unor norme cu caracter tehnico-organizatoric privind acordarea ajutoarelor care să fie primite de poliţişti ale căror rapoarte de serviciu încetează sau de către personalul militar trecut în rezervă în 2011 în cadrul procesului de reorganizare instituţională desfăşurat pentru încadrarea în cheltuielile de personal aprobate în 2011 precum şi plata contribuţiilor sociale aferente.

Astfel, potrivit proiectului, cuantumul ajutorului de care beneficiază persoanele afectate de reorganizare este de 50 la sută din salariul funcţiei de bază pentru cei cu vechime între un an şi cinci ani, 55 la sută din salariu pentru cei cu o vechime cuprinsă între cinci şi 15 ani şi 60 la sută în cazul persoanelor cu o vechime de peste 15 ani. Ajutorul se acordă la cerere, pentru o perioadă care nu poate depăşi un an.

"Ajutorul se acordă la cererea persoanelor afectate de reorganizare, începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care a avut loc trecerea în rezervă, respectiv încetarea raporturilor de serviciu, până la încadrarea în muncă, pe o perioadă care nu poate depăşi perioada maximă a acordării indemnizaţiei de şomaj prevăzută de Legea 76/2002 (...)", stipulează proiectul de act normativ.

Potrivit aceluiaşi proiect poliţiştii şi personalul militar al MAI pot beneficia de acest ajutor numai în măsura în care îndeplinesc, cumulativ o serie de condiţii. Ei trebuie să fie apţi de muncă, să nu poată fi angajaţi din lipsă de posturi corespunzătoare pregătirii lor, să nu refuze nejustificat un loc de muncă corespunzător pregătirii lor, să nu desfăşoare alte activităţi care să le aducă un venit lunar, să nu îndeplinească condiţiile de pensionare şi să fie înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.

Ministrul Traian Igaş anunţa la sfârşitul lunii august că 5.500 de angajaţi din structurile ministerului vor fi disponibilizaţi în luna octombrie şi spunea că procesul de reorganizare "nu se va opri aici".

"Regăsim din rândul poliţiştilor, din rândul jandarmilor, din rândul poliţiştilor de frontieră, practic din toate structurile subordonate vor fi persoane care părăsesc Ministerul Administraţiei şi Internelor. Am traversat un proces de evaluare, iar cei care nu au reuşit să treacă acest proces sunt primii care vor pleca din sistem", declara Igaş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ajutor lunar de 50-60% din salariul de bază pentru personalul MAI afectat de reorganizare.
 Vizualizări articol: 298 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ajutor lunar de 50-60% din salariul de bază pentru personalul MAI afectat de reorganizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei