Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 mai 2009 - Anul XIV, nr. 101 (4087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bazac: Avem capacitatea de a trata 460.000 de persoane cu antivirale

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat că există capacitatea de a trata 460.000 de persoane cu medicaţie antivirală, stocul, actualizat duminică, fiind suficient pentru situaţia actuală, în prezent neexistând suspiciuni de îmbolnăviri cu noul tip de gripă AH1N1.

"În prezent avem capacitatea de a trata 460.000 de persoane cu medicaţie antivirală. Este un stoc actualizat astăzi (duminică - n.r.), suficient pentru situaţia actuală. Evident, dacă va fi necesar, vom creşte această rezervă. Mai mult, România are capacitatea de a demara producţia de vaccin în trei luni de la izolarea tulpinii. Aş putea spune, de asemenea, că România este una din cele opt ţări europene care au capacitatea de a crea vaccin antigripal, celelalte ţări fiind Franţa, Marea Britanie, Olanda, Elveţia, Italia, Germania şi Ungaria", a declarat, ieri, ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă.

Potrivit ultimelor date ale Centrului Naţional de Boli Transmisibile, nu există suspiciuni de îmbolnăvire cu virusul AH1N1.

Demnitarul a adăugat că, în ultima şedinţă, Ministerul Sănătăţii a dispus alocarea unui stoc de antivirale pentru 10.000 de persoane din categorii cu grad ridicat de expunere, precum cadrele medicale şi personalul diplomatic din zonele afectate.

Măsura vine în completarea distribuţiei de medicaţie specifică direcţionată către nouă spitale de boli infecţioase din ţară, care s-a încheiat sâmbătă, a menţionat Bazac.

Totodată, Bazac a susţinut că din 2 mai a fost dispusă ca măsură suplimentară organizarea serviciului de permanenţă, 24 de ore din 24, la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile şi la Biroul de Evenimente de Sănătate şi Alertă Precoce din Institutul de Sănătate Publică Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că, în perioada următoare, va fi iniţiată o campanie de informare a populaţiei, pentru prevenirea îmbolnăvirilor, precum şi în cazul apariţiei simptomelor.

În acest sens, luni va avea loc o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului, pentru a stabili forma pe care această campanie o poate lua pentru a preveni apariţia îmbolnăvirilor.

De asemenea, informarea populaţiei privind noul tip de gripă va avea loc prin scrisori, care vor ajunge la fiecare familie din România, măsura fiind luată în cadrul întâlnirii miniştrilor Sănătăţii, de la Luxemburg, a adăugat Bazac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bazac: Avem capacitatea de a trata 460.000 de persoane cu antivirale.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazac: Avem capacitatea de a trata 460.000 de persoane cu antivirale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei