Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mar 2011 - Anul XVI, nr. 57 (4655)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Punere în valoare

Drumul spre Mănăstirea Zamca va fi asfaltat anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Principala cale de acces spre Mănăstirea Zamca va fi asfaltată anul acesta, iar iluminatul public din zonă, precum şi reţelele de utilităţi, apa şi canalizarea, vor fi extinse până la mănăstire în următorii doi ani.

Investiţiile vor fi făcute în baza unui parteneriat încheiat între Primăria Suceava şi Arhiepiscopia Bisericii Armene în România, care anul acesta împlineşte 610 ani de la înfiinţare. Mai mult, anul viitor se împlinesc 500 de ani de la construcţia bisericii Hagigadar, ceea ce ar putea atrage un număr semnificativ de turişti în zonă.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a precizat că bazele parteneriatului au fost puse în urma discuţiilor purtate cu arhimandritul Bisericii Armene din România, Datev Hagopian.

“Comunitatea armeană vrea să pună în valoare Mănăstirea Zamca şi am fost rugaţi să contribuim la aducerea utilităţilor şi la repararea drumului la Biserica Zamca. Vom face acest lucru chiar în acest an, vom asfalta o porţiune de drum de aproximativ 500 de metri şi vom extinde reţeaua de iluminat public. Urmează să mai aducem şi utilităţile - apa şi canalizarea, până la mănăstire, prin etapa a II-a a proiectului ISPA”, a declarat Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că investiţia este una necesară în contextul în care Mănăstirea Zamca face parte dintre atracţiile turistice ale Sucevei, iar anul acesta şi anul viitor se aşteaptă ca un număr mare de turişti armeni să vină aici.

“Comunitatea armeană este una puternică şi sperăm ca în aceşti ani aniversari să vină cât mai mulţi la Suceava. Orice leu cheltuit de turişti la Suceava înseamnă şi venituri mai mari la bugetul local”, a adăugat Ion Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul spre Mănăstirea Zamca va fi asfaltat anul acesta.
 Vizualizări articol: 1224 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Drumul spre Mănăstirea Zamca va fi asfaltat anul acesta5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei