Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 114 (5321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Putem discuta despre completarea protocolului USL, nu despre renegocierea lui

Marţi, 21 Mai 2013 (18:06:07)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că discuţia despre modificarea protocolului USL se poate pune în discuţie în termenii completării sau suplimentării articolelor acestuia, menţionând că în cazul "renegocierii" nu are cunoştinţă de vreun punct în discuţie.

"Acum, ideea pe care premierul, preşedinte PSD, domnul Victor Ponta, a lansat-o în spaţiul public, şi anume aceea a intenţiei domniei sale şi celor din PSD, partenerilor noştri, de a avea nişte discuţii pentru ceea ce nu ştiu dacă domnia sa sau dumneavoastră au numit renegocierea protocolului stă în felul următor: eu cred – sigur, suntem dispuşi la orice discuţii, sunt partenerii noştri şi discutăm orice subiect – nu cred că despre o renegociere a protocolului avem a discuta pentru că nu am cunoştinţă de vreun punct din acel protocol care să fie pus în discuţie", a susţinut liderul PNL.

El a declarat că poate exista o discuţie în ceea ce priveşte completarea sau suplimentarea articolelor în cazul protocolului.

"Dacă e vorba de a adăuga, de a veni cu nişte articole suplimentare, de a ne referi la situaţii care s-au ivit pe parcurs, exact ca şi la revizuirea Constituţiei, viaţa, evoluţia lucrurile ne învaţă că e nevoie de clarificări sau de suplimentări. Evident că vom sta la dispoziţia colegilor noştri pentru discuţii în acest sens cu toată deschiderea şi cu toată buna credinţă", a afirmat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a precizat că USL asigură "garanţia de stabilitate" pentru România şi destinul Uniunii nu poate fi pus în discuţie de "incidentul" legat de Sorin Roşca Stănescu.

"Cert este că în ceea ce priveşte destinul USL nu se pune, din punctul nostru de vedere – şi nu s-a pus vreo secundă – chiar în momentul unor crize, alta decât cea numită Sorin Roşca Stănescu, nu s-a pus în discuţie existenţa USL şi existenţa termenilor fundamentali din protocolul ei de funcţionare (...) pentru că USL înseamnă şi garanţia de stabilitate şi de perspectivă a României din punct de vedere politic, parlamentar, din punct de vedere guvernamental şi este o miză mult prea mare pentru ca să o punem în discuţie la un incident sau la altul", a mai precizat Antonescu.

Săptămâna trecută, liderii PSD în frunte cu premierul Victor Ponta au cerut partenerilor din USL să îl excludă din PNL pe senatorul Sorin Roşca Stănescu, urmare a declaraţiilor repetate ale acestuia împotriva PSD şi a prim-ministrului. Liberalii, însă, nu au luat nicio decizie tranşantă, Crin Antonescu spunând doar că de acum încolo nu vor mai fi tolerate atacuri ale liberalilor la adresa partenerilor social-democraţi.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, că PNL trebuie în perioada următoare să probeze prin fapte că este solidar cu PSD la guvernare, el arătând că decizia liberalilor de a fi solidari cu PSD trebuie să fie una sinceră, având în vedere că protocoul USL nu s-a respectat, fiind suspendat.

Ulterior, Ponta declara că protocolul USL trebuie rediscutat în urma situaţiilor noi şi tensionate apărute, el arătând că e nevoie de negocierea unor mecanisme de întărire a solidarităţii.

"Nu s-a pus problema ruperii protocolului nicio secundă. S-a pus problema că în mod evident va trebui să facem o echipă de negociere şi să discutăm protocolul, să-l updatăm. Sunt lucruri acolo care nu mai sunt necesare, cele referitoare la alegerile locale, la alegerile parlamentare. Au apărut situaţii noi şi cred că după acest moment tensionat trebuie să rediscuăm practic protocolul, să facem o echipă de negociere, să discutăm cu colegii liberali. Sper să găsim soluţiile cele mai bune", a spus Ponta, după şedinţa BPN al PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Putem discuta despre completarea protocolului USL, nu despre renegocierea lui.
 Vizualizări articol: 1160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Putem discuta despre completarea protocolului USL, nu despre renegocierea lui0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei