Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 114 (5321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Bunul-simţ şi umorul sunt la Turda, nu la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Înainte de Paşte, echipa de handbal masculin de primă ligă Potaissa Turda le-a transmis cetăţenilor următorul mesaj: „Stimaţi locuitori ai municipiului Turda, simţim nevoia de a vă transmite părerea noastră de rău cu privire la faptul că de câteva săptămâni încoace nu mai reuşim să vă aducem bucurie în suflete, nu mai reuşim să câştigăm meciuri şi în prag de Sărbători Pascale vă oferim doar gustul amar al unei noi înfrângeri. Cea de la Târgu Jiu. (…) Nu ne-am prezentat la Târgu Jiu resemnaţi, nu ne-am prezentat la Târgu Jiu ca să facem figuraţie, din contră, doream din tot sufletul să câştigăm, să ieşim din conul de umbră, să zâmbim din nou, să vă aducem o bucurie de Florii. Tot ce am reuşit a fost un meci slab, cu multe nereuşite soldat la final cu o înfrângere atât de greu de digerat… căci ne-a aruncat până pe locul V, amintindu-ne că acum câteva săptămâni visam chiar către locul II. Imediat după meci, conducerea tehnică a echipei s-a întrunit să stabilească vinovaţii pentru durerosul insucces şi tragerea lor la răspundere. Aceştia au fost, bineînţeles, jucătorii, în frunte cu Iacob, Lazăr, Savic, Marian, Pavel…”

Apoi, cu mult umor, mesajul transmis de jucătorii echipei de handbal masculin Potaissa Turda spune că au fost analizate evoluţiile jucătorilor incriminaţi, „ca să îi putem pedepsi cât mai drastic”. Mesajul arată că handbaliştii înainte amintiţi au jucat accidentaţi şi că unul dintre ei a fost nevoit să-şi plătească singur transferul de la Odorhei la Turda pentru a evolua pentru echipa oraşului său. Mesajul adresat locuitorilor Turzii vorbeşte şi despre analiza făcută în cazul antrenorilor: „Trebuie cu siguranţă sancţionaţi Horaţiu şi Ovidiu Gal, pentru că nu sunt în stare să obţină mai mult decât un loc V în România, după doar două sezoane (…), având cel mai mic buget din prima ligă a ţării, în condiţiile în care celelalte participante la ligă sunt reprezentante ale unor municipii reşedinţă de judeţ, cu mare tradiţie în handbal şi cu o susţinere pe măsură. Aceşti antrenori indisciplinaţi au încălcat contractul cu clubul de mai multe ori şi în loc să încaseze salariul au adus bani de-acasă, împrumutând în nenumărate rânduri echipa în momente grele, căci trebuie de ştiut că jucătorii noştri urmează a fi plătiţi abia acum pentru luna februarie. Dar nu doar ei sunt de vină pentru înfrângere, ci este şi conducerea executivă, căci nu a fost în stare să aducă prea multe resurse financiare din mediul privat”.

CS Universitatea Suceava a terminat campionatul pe locul IV, imediat în faţa Potaissei Turda. La fel ca echipa din Turda, şi echipa din Suceava este sponsorizată, în principal, de primărie. La fel ca jucătorii din Turda, jucătorii de la Suceava nu-şi primesc banii la timp. Diferenţa este că CS Universitatea Suceava nu şi-a cerut niciodată scuze de la cetăţeni, aşa cum au făcut-o cei de la Potaissa Turda. Handbaliştii suceveni, dar mai ales conducătorii echipei nu şi-au cerut scuze nici măcar atunci când au pierdut ruşinos în semifinalele Challenge Cup în faţa unei echipe de amatori din Luxemburg. La sfârşitul săptămânii trecute, în sferturile Cupei României, CS Universitatea Suceava a fost învinsă de mai mica, mai săraca şi mai puţin experimentata Potaissa Turda, sucevenii ratând, astfel, prezenţa în cupele europene anul viitor.

Dar, tot răul spre bine handbalului românesc. Decât să meargă în Challenge Cup o echipă fără bun-simţ şi fără umor, care oricând ar putea fi învinsă chiar şi de o echipă din Andorra, mai bine să reprezinte România altcineva.       

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bunul-simţ şi umorul sunt la Turda, nu la Suceava.
 Vizualizări articol: 2784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Bunul-simţ şi umorul sunt la Turda, nu la Suceava4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei