Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 114 (5321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANOSR spune că ministrul Costoiu evită comunicarea cu studenţii şi cere o întâlnire de urgenţă

Marţi, 21 Mai 2013 (15:15:00)

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) condamnă public "lipsa de coerenţă" între promisiunile făcute ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costotiu, şi faptele acestuia, solicitând o întâlnire oficială de urgenţă, prin care să îşi clarifice obiectivele.

ANOSR arată, într-un comunicat de presă de marţi, că ministrul delegat s-a declarat partener al studenţilor şi a promis că susţine participarea studenţilor în procent de 25 la sută în alegerea rectorilor, respectarea Statutului Studentului şi creşterea subvenţiei cămine cantine, însă nu a făcut eforturi concrete pentru soluţionarea acestor probleme, până în acest moment.

"Mai mult, ministrul evită să dea un răspuns clar asupra poziţiei ANOSR cu privire la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 92/18 Decembrie 2012, a cărei lege de adoptare poate fi discutată oricând în Comisia de Învăţământ din Senatul României şi de care depind o parte din obiectivele menţionate mai sus, dar şi evitarea acaparării mediului academic de către cel politic şi multe alte chestiuni importante! ANOSR este îngrijorată de atitudinea domnului ministru raportat la propriile promisiuni şi îi solicită acestuia organizarea de urgenţă a unei întâlniri oficiale prin care să îşi clarifice obiectivele şi calendarul de implementare a asumărilor făcute", se arată în comunicatul remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Reprezentanţii ANOSR menţionează că relaţia cu Ministerul Educaţiei a început foarte bine, însă promisiunile făcute "rămân în aer".

"Pe lângă discuiile cu noi, se croşetează diferite modificări în sistemul de educaţie, modificări de care aflăm din presă sau din Monitorul Oficial şi care au un impact deosebit de mare asupra noastră. Acest tip de relaţie nu poate fi numit dialog cu partenerii sociali şi nici parteneriat şi, din câte observăm, nu suntem nici singurii nemulţumiţi...", a declarat preşedintele ANOSR, Mihai Dragoş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANOSR spune că ministrul Costoiu evită comunicarea cu studenţii şi cere o întâlnire de urgenţă.
 Vizualizări articol: 587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANOSR spune că ministrul Costoiu evită comunicarea cu studenţii şi cere o întâlnire de urgenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei