Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 114 (5321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drept la replică

Acuzaţi că exercită ilegal profesia de avocat, membrii Baroului Bota reacţionează: „Este o acţiune de denigrare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Acuzaţi că practică ilegal profesia de avocat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care au început recent urmărirea penală împotriva a cinci persoane, o parte din membrii Baroului Suceava (Bota), barou paralel celui tradiţional, au venit ieri la sediul redacţiei „Monitorului” cu un drept la replică.

Decanul baroului paralel celui tradiţional,Daniela Brânduşa Maxim, care se afla pe lista celor cinci învinuiţi în dosarul mai sus amintit, a arătat că „este o acţiune de denigrare” şi că toţi colegii ei îşi desfăşoară activitatea de ani de zile în mod legal.

„Precizăm că actele pe care le deţinem în dobândirea calităţii de avocat au fost verificate de mii de magistraţi, acte pe care le-au constatat să sunt în deplină legalitate şi nu false, ci din contra în conformitate cu Legea 51/1995. Forul Suprem al Magistraţilor -CSM ne consideră o formă legală de exercitare a profesiei de avocat, judecătorii de la Curtea de Apel Suceava statuează prin hotărâri definitive că noi am dobândit calitatea de avocat în baza Legii 51/1995”, a explicat decanul Baroului Suceava (Bota), precizând că „articolul din presă (n.r.-făcând referire la articolul de ieri cu acuzaţiile aduse de procurori „falşilor avocaţi”) este o acţiune se înscrie printre mişcările de presiune la adresa judecătorilor.

Daniela Brânduşa Maxim a adus cu ea şi copii ale mai multe soluţii ale unităţilor de Parchet sau instanţelor care au avut pe rol astfel de plângeri similare.

Avocatul Dumitru Roland Mândrilă, cercetat penal în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a fost învinuit şi într-un dosar al Parchetului de la Gura Humorului. Deşi sunt practic aceleaşi acuzaţii, procurorul de la Gura Humorului a decis că nu se impune începerea urmăririi penale împotriva avocatului pus la zid pentru că ar îmbrăca fără drept roba de avocat. 

„Îşi desfăşoară activitatea într-un cadru legal, entitatea juridică din care face parte nefiind declarată în afara legii, figurează în tabloul constituit al avocaţilor, îndeplinind totodată cerinţele minimale prevăzute de articolul 12, 17 din Legea 51/1995, pentru a desfăşura activitatea de avocat, fiind licenţiat în drept, fără antecedente penale, având exerciţiul deplin al drepturilor sociale, fiind primit în profesie pe bază de examen şi depunând jurământ, situaţie în care nu se poate reţine că acesta a desfăşurat activităţi specifice profesiei de avocat fără drept, el având reprezentarea că a acţionat într-un cadrul legal”, se arată în motivarea rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale.

Practic, explică decanul Baroului Suceava (Buta), aceeaşi situaţie e valabilă în cazul tuturor colegilor avocaţi care nu fac parte din aşa-zisul barou tradiţional şi nu înţelege de ce alt procuror, de data aceasta de la Parchetul Suceava, a ajuns la o altă concluzie.

 

Războiul avocaţilor

La nivelul judeţului Suceava funcţionează două structuri paralele, cu acelaşi nume -Baroul Suceava, ce defăşoară activităţi de asistenţă juridică.

O structură este cea a baroului aşa-zis tradiţional, iar cealaltă a baroului înfiinţat de Pompiliu Bota care, pe fondul unor lacune legislative, a clonat practic Uniunea Naţională a Barourilor din România şi şi-a creat, la nivelul fiecărui judeţ, structuri paralele celor existente deja. 

Anul acesta, Pompiliu Bota a fost condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare de către Curtea de Apel Alba pentru exercitarea ilegală a profesiei de avocat. 

În urmă cu aproximativ două săptămâni, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au început urmărirea penală împotriva a cinci persoane, avocaţi în cadrul Baroului Constituţional Suceava ( Bota), acuzaţi că „au acordat în mod repetat asistenţă juridică specifică profesiei de avocat (contracte de asistenţă judiciară, reprezentare în faţa instanţelor şi a organelor de urmărire penală, consultanţă şi cereri cu caracter juridic), fără a avea calitatea de avocat dobândită în condiţiile legii şi folosind fără drept denumirile şi însemnele specifice profesiei de avocat”.

La nivelul întregii ţări, există sute de plângeri împotriva avocaţilor lui Bota, însă foarte multe dintre acestea s-au soluţionat favborabil pentru aceştia din urmă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acuzaţi că exercită ilegal profesia de avocat, membrii Baroului Bota reacţionează: „Este o acţiune de denigrare”.
 Vizualizări articol: 4665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 6 voturi
Acuzaţi că exercită ilegal profesia de avocat, membrii Baroului Bota reacţionează: „Este o acţiune de denigrare”2.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CUM DEVII DECAN DUPA NUMAI 2 ANI DE VECHIME ? trimis de
(21 mai 2013, 11:11:59
Doar prin "donatii / spaga" la BOTA si altii care sa ii treaca cu vederea.
Cel mai bun exemplu este chiar d-na decan Maxim Daniela Brindusa, care la aproape 20 de ani de la terminarea liceului, cand a inteles ca se castiga usor si bine in domeniu (avocatii neavand nici o clauza de raspundere contractula - in contractele pe care le incheie), dupa ce a reusit sa isi cumpare o diploma de jurist, pana la 40 de ani neavand experienta profesionala nici macar intr-un domeniu conex, dupa un an de consilier juridic in firma ei (SC TROCADERO SRL Suceava - care nu avea nici un angajat si nici un proces pe rol in 2009-20010) a devenit consilier juridic definitiv in martie 2010, avocat definitiv in iunie 2010 (dupa 3 luni), si decan de barou dupa 2 ani de vechime ca avocat definitiv.
CUM RESPECTA BOTA LEGEA CAND FACE NUMIRILE?
2.   CUM DEVII DECAN DIN OPERATOR XEROX trimis de
(21 mai 2013, 16:53:18
IN TIMP CE STUDENTII NU DORMEAU NOPTILE INAINTEA EXAMENELOR SI INDURAU MIZERIA DIN CAMINE, DOAMNA @decan@ multiplica intr-un garaj de langa politia rutiera procese verbale si isi dadea si examenele la fara frecventa. Acu vrea sa se mai odihneasca pe holurile instantelor dupa cate hartii i-au trecut prin mana, a obosit saraca. Vai de capul invatamantului romanesc.De asta fugim toti afara, nu mai avel loc de atatia specialisti anal-Fa- beti

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei