Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 114 (5321)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL propune acordarea unui tichet lunar de 200 de lei pentru elevii de la "after school"

Marţi, 21 Mai 2013 (16:24:33)

PDL va depune o iniţiativă legislativă care prevede acordarea lunar a unui tichet de 200 de lei pentru elevii din clasele pregătitoare şi I-IV care vor să urmeze programul "Şcoală după şcoală", au anunţat, marţi, deputaţii PDL Raluca Turcan şi Roberta Anastase.

Turcan a precizat, la o conferinţă de presă, că această iniţiativă va oferi o soluţie pentru familiile care nu au cu cine să-şi lase copiii după şcoală, previne abandonul şcolar.

"PDL propune funcţionarea acestui program prin acordarea unui tichet în valoare de 200 de lei, lunar, astfel încât părinţii şi copiii să aibă şansa funcţionării unui program educaţional şi după şcoală", a spus Turcan, care a adăugat că valoarea acestui tichet ar acoperi integral sau parţial costurile şcolii sau ale organizaţiei nonguvernamentale care se vor ocupa de copii după programul şcolar.

Ea a precizat că acest tichet ar urma să fie acordat, după opţiunea părinţilor, copiilor din clasele pregătitoare şi I-IV din învăţământul de stat şi privat, iar şcolile vor gestiona acordarea acestui tichet numai pentru programul "şcoală după şcoală".

Roberta Anastase a spus, la rândul său, că este necesară această iniţiativă legislativă pentru că de multe ori copiii au acces limitat la programul "şcoală după şcoală" din raţiuni financiare şi că foarte multe mame au renunţat la serviciu pentru că nu aveau cu cine să-şi lase copiii după şcoală.

Anastase a adăugat că acordarea acestui tichet nu reprezintă un efort financiar substanţial şi că banii se pot lua din bugetul Ministerului Educaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL propune acordarea unui tichet lunar de 200 de lei pentru elevii de la "after school".
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL propune acordarea unui tichet lunar de 200 de lei pentru elevii de la "after school"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei