Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iul 2012 - Anul XVII, nr. 151 (5056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicate: Modificarea Legii dialogului social este o prioritate şi unica soluţie pentru dialog

Luni, 2 Iulie 2012 (14:37:13)

Reprezentanţii Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa" şi cei ai Blocului Naţional Sindical (BNS) susţin că modificarea Legii dialogului social este o prioritate şi unica soluţie pentru eliminarea unei probleme ce afectează, în opinia lor, lucrătorii din IMM-uri.

"Eliminarea Contractului Colectiv Unic Naţional şi introducerea Contractelor Colective de Muncă Sectoriale au făcut ca numărul lucrătorilor ale căror relaţii de muncă sunt reglementate de un Contract Colectiv de Muncă să scadă de la 98 la sută, în mai 2011, la circa 36 la sută, după aplicarea noilor prevederi din legislaţia muncii", se mai arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, luni, de reprezentanţii Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartele ALFA " şi ai Blocului Naţional Sindical.

Potrivit sindicaliştilor, după modificările din 2011 aduse Legii dialogului social şi Codului Muncii, România are cea mai restrictivă legislaţie, raportată la angajat, din domeniul muncii, din toată Uniunea Europeană.

"Legea dialogului social şi Codul Muncii, aşa cum au fost ele modificate şi adoptate în 2011, aşează România în situaţia de a avea cea mai restrictivă legislaţie, raportată la angajat, din domeniul muncii, din toată Uniunea Europeană", se mai precizează în comunicat.

Astfel, reprezentanţii organizaţiilor sindicale consideră că modificarea Legii dialogului social este "o prioritate", fiind "unica soluţie" pentru deblocarea dialogului social, şi susţin că, potrivit prevederilor în vigoare, lucrătorii din întreprinderile mici şi mijlocii au pierdut dreptul de a participa la acest dialog.

Legea 62/2011, în forma actuală, face ca organizaţiile sindicale din România să fie în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea, respectiv de a acţiona în interesul salariaţilor pe care îi reprezintă, se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicate: Modificarea Legii dialogului social este o prioritate şi unica soluţie pentru dialog.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicate: Modificarea Legii dialogului social este o prioritate şi unica soluţie pentru dialog0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei