Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iul 2012 - Anul XVII, nr. 151 (5056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Niciodată nu am făcut cursuri de masterat, nu sunt nici doctor, nici dottore

Luni, 2 Iulie 2012 (14:04:44)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că niciodată nu a făcut cursuri de masterat şi că nu este "nici doctor, nici dottore".

El a arătat că informaţia potrivit căreia în CV-ul său ar fi un masterat este "o minciună". "Am auzit că un domn ministru spune nici mai mult nici mai puţin că am absolvit un masterat şi spune că aş fi plagiat. Vreau să fie foarte clar: niciodată nu am făcut cursuri de masterat. Nu sunt nici doctor, nici dottore. Singurul lucru care se află trecut în CV-ul meu la capitolul studii este legat de absolvirea Institutului de Marină «Mircea Cel Bătrân», Facultatea de Navigaţie, Secţia Comercial, iar al doilea lucru este legat de faptul că în 1995 am absolvit cursurile avansate de management în industria transportului maritim la Academia norvegiană, ca bursier al statului norvegian", a spus preşedintele.

De asemenea, el a precizat că a ajuns să urmeze cursurile la Academia norvegiană în urma unui concurs anunţat de Ambasada Norvegiei de la Bucureşti, iar aceste studii nu s-au finalizat cu nicio lucrare de doctorat sau masterat, ci doar cu "aprecierea dascălilor".

"A fost pur şi simplu o şcoală", a spus Băsescu, adăugând că i se pare că se duce o campanie de acoperire a imposturii, spunând că "toţi suntem la fel".

"Eu nu am nevoie nici de masterate false, nici de doctorate false ca să am sentimentul că profesional sunt un om împlinit", a spus Băsescu, adăugând că el nu se consideră la fel cu cei care au "diplomă de doctor sau dottore de la Catania".

Totodată, Traian Băsescu a ţinut să sublinieze că înainte să intre în politică a atins vârful profesional al carierei sale de ofiţer de marină, fiind "un excelent profesionist". "Vreau să ştiţi următorul lucru, pe care, dacă l-aţi uitat, vi-l reamintesc: eu am atins vârful profesional al carierei mele pe ceea ce am ştiut să fac. Am navigat 12 ani, am fost patru ani ofiţer pe diverse trepte, ofiţer trei, ofiţer doi, ofiţer unu, secund şi pe urmă comandant de navă. Am făcut serviciu pe cele mai mari nave ale ţării, pe cele mai riscante nave ale ţării, nave petroliere. Prima mea comandă a fost o navă de 42.000 de tone, în 1981, o navă de mărime la care mulţi aspirau ca la sfârşit de carieră să ajungă pe asemenea navă. După un an de comandă pe o navă de 42.000 de tone am comandat petrolierul de 85.000 de tone Crişana, după care am preluat după un şi jumătate cea mai mare navă a ţării, construită în România, petrolierul Biruinţa", a amintit Băsescu.

El a menţionat că "asemenea nave nu se dau nici masterilor, nici doctorilor şi nici la vreun dottore, se dau comandanţilor de nave foarte bine instruiţi", adăugând că "pe mare nu se fac cadouri".

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, în faţa sediului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), că dacă tot sunt verificate CV-urile politicienilor, poate şi masterul dat în Norvegia de preşedintele Traian Băsescu ar trebui verificat, dând de înţeles că şi şeful statului ar fi plagiat.

"Îmi pun şi eu întrebări, dacă e să dăm explicaţii...", a spus Pop.

La intrarea în sediul instituţiei acesata a fost întrebat de jurnalişti cum comentează afirmaţiile lui Traian Băsescu referitoare la posibilul plagiat al Ecaterinei Andronescu, Liviu Pop a răspuns: "O să-l întrebaţi şi pe Traian Băsescu dacă atunci când a făcut masterul în Norvegia şi era şi deputat în România a fost prezent la acest master şi dacă nu a plagiat cumva lucrarea de master".

Ulterior, la ieşirea din sediul ANI, întrebat dacă există suspiciuni cu privire la un eventual plagiat în cazul preşedintelui României, Pop a infirmat ferm, arătând că "nu este o insinuare" şi că ştie detalii despre această lucrare a preşedintelui de pe site-ul instituţiei prezidenţiale. Acesta a arătat că nu are cunoştinţă şi nici competenţă pentru a verifica o astfel de chestiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Niciodată nu am făcut cursuri de masterat, nu sunt nici doctor, nici dottore.
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Niciodată nu am făcut cursuri de masterat, nu sunt nici doctor, nici dottore0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei