Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iul 2012 - Anul XVII, nr. 151 (5056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câteva zeci de foşti angajaţi ai CET Iaşi au protestat, cerând achitarea salariilor compensatorii

Luni, 2 Iulie 2012 (16:21:24)

Câteva zeci de foşti angajaţi ai CET Iaşi au protestat, luni, în faţa sediului Prefecturii, cerând să li se achite salariile compensatorii promise anul trecut în momentul în care au fost disponibilizaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Foştii salariaţi ai CET Iaşi s-au adunat, luni, în faţa Prefecturii, nemulţumiţi că nu şi-au încasat salariile compensatorii promise de conducerea unităţii în momentul în care au fost disponibilizaţi.

"Am muncit zeci de ani la CET, iar acum sunt trimis acasă ca un câine. Ni s-a spus că ne dau aceşti bani, dar ne-au amăgit. Au făcut-o ca să scape de noi. Avem copii, avem rate, suntem disperaţi. Nu ne ascultă nimeni", a spus Ioan M., unul dintre protestatari.

O delegaţie a protestatarilor a fost primită la discuţii de către prefectul judeţului Iaşi, Romeo Olteanu.

Întâlnirea a durat câteva zeci de minute, foştii angajaţi ai CET înmânându-i prefectului un memoriu cu solicitările lor.

"Sunt circa 600 de oameni care aşteaptă salarii compensatorii, valoarea totală a acestora ridicându-se la şase milioane de lei. Potrivit contractului de muncă, ei au dreptul la salarii compensatorii", a afirmat prefectul judeţului Iaşi.

El a promis că va înainta memoriul premierului Victor Ponta, precizând că nu ştie dacă Guvernul poate emite o ordonanţă de urgenţă în sprjinul foştilor angajaţi ai CET Iaşi.

"Lucrurile sunt complicate, pentru că s-ar putea considera ajutor de stat", a spus prefectul de Iaşi.

Romeo Olteanu a declarat că vor avea loc şi alte runde de discuţii cu foştii angajaţi ai CET, în timp ce aceştia din urmă au precizat că nu vor renunţa la proteste.

Câteva sute de angajaţi ai CET Iaşi au fost disponibilizaţi la sfârşitul anului trecut, după ce unitatea a fost preluată, în parteneriat, de Primăria Iaşi şi de firma franceză Dalkia.

Salariaţilor concediaţi li s-a promis atunci acordarea de salarii compensatorii, însă foştii angajaţi ai CET Iaşi nu au primit până în prezent niciun ban, conducerea unităţii invocând situaţia financiară dificilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva zeci de foşti angajaţi ai CET Iaşi au protestat, cerând achitarea salariilor compensatorii.
 Vizualizări articol: 428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câteva zeci de foşti angajaţi ai CET Iaşi au protestat, cerând achitarea salariilor compensatorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei