Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iul 2012 - Anul XVII, nr. 151 (5056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Guvernul nostru este într-o situaţie foarte grea, evident obstrucţionat de preşedinte

Luni, 2 Iulie 2012 (16:39:01)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, în cadrul grupurilor parlamentare reunite ale USL, că Guvernul Ponta este "într-o situaţie foarte grea", obstrucţionat de o serie de instituţii şi de preşedintele României, iar Parlamentul trebuie să îşi asume rolul de a rezolva acest lucru.

"Aş vrea să vă transmit un mesaj pur politic şi cât se poate de concentrat. Suntem într-o sesiune extraordinară, a cărei durată o vom vedea şi în faţa unei obişnuite şi iminente vacanţe parlamentare. În acest an, vacanţa parlamentară sau calendarul normal al vacanţei survin într-un moment în care câteva lucruri sunt foarte clare: că guvernul care ne exprimă pe noi, ca formaţiuni politice, şi majoritate parlamentară, legitimată, chiar dacă indirect, dar ca semnal cât se poate de clar şi de votul popular din 10 iunie, - guvernul acesta al nostru este într-o situaţie foarte grea şi este evident obstrucţionat de către o serie de alte instituţii ale statului, în primul rând de către preşedintele României", a spus Antonescu la întâlnirea cu parlamentarii PSD, PNL şi PC.

Potrivit liderului PNL, "preşedintele nu mai ascunde" acest conflict şi a dat ca exemplu "batjocura" din cursul zilei, la un fapt normal, învestirea unui nou ministru la Educaţie.

"Batjocura continuă - campania internă şi internaţională, orchestrată direct de preşedinte şi probabil de instituţii aflate încă sub comanda sa, este în desfăşurare şi într-un permanent crescendo. Problema pentru noi se pune politic, dacă putem face ceva pentru a crea condiţiile normale, instituţionale, acestui guvern să îşi poată face datoria, să se poată achita de responsabilităţile asumate (..) sau dacă plecăm în vacanţă şi lăsăm acest guvern anchilozat, pradă tuturor acestor campanii care nu intră în vacanţă, condusă de instituţii şi oameni care nu intră în vacanţă", a mai spus Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a arătat că aceasta este întrebarea majoră la care trebuie să răspundă USL. "Pentru că nu mai avem de-a face cu nişte dispute de rafinament juridic, nişte mici neînţelegeri, ci cu chestiuni de fond", a continuat el.

"Avem o Curte Constituţională care ne spune foarte clar că noi, ca Parlament, nu avem dreptul să îl delegăm pe premier să meargă la reuniunea şefilor de guvern ai ţărilor Uniunii Europene, care ne spune că nu avem voie să legiferăm în materie electorală sau orice altă materie, ca să nu mai vorbim despre alte instituţii ale căror activitate şi substrat politic al activităţii lor îl vedem în fiecare zi. Problema se pune dacă Parlamentul şi majoritatea parlamentară îşi asumă sau nu rolul de a pune n ordine aceste chestiuni. Aceasta este întrebarea la care, respectând Constituţia şi legile în vigoare, angajamentele noaatre politice, putem răspunde sau nu", a mai declarat Antonescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Guvernul nostru este într-o situaţie foarte grea, evident obstrucţionat de preşedinte.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Guvernul nostru este într-o situaţie foarte grea, evident obstrucţionat de preşedinte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei