Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iul 2012 - Anul XVII, nr. 151 (5056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

De la telenovele la arta războiului

Războinicul călare, venit să-i înveţe pe suceveni cum să-şi dreseze caii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un şuierat scurt urmat de zbârnâitul săgeţii care se înfinge în ţintă, urmate de altele, care, deşi trase din galopul calului, ajung la destinaţie cu o precizie înfiorătoare, acestea erau singurele zgomote care se auzeau sâmbătă, pe hipodromul Rădăuţi, în vreme ce mulţimea îşi ţinea suflarea, urmărind tânărul cu alură de războinic din stepele Mongoliei cum trage cu arcul, călare.

Braţele i se încordează, cu muşchii umflaţi de efort şi venele îngroşate, încovoind arcul din care lansează rapid, aproape fără să le vezi, patru-cinci săgeţi, rotindu-se în şaua calului, pentru a lansa şi ultimele săgeţi, de la distanţă.

La întoarcere ia o nouă rezervă de săgeţi de pe margine, iar în timp ce merge la trap prin faţa spectatorilor le montează în capăt aripioarele colorate, care, pe lângă rolul de ghidare a săgeţii, le fac mai vizibile şi spectatorilor.

După alte câteva runde în care a ţinut publicul cu sufletul la gură, care l-a urmărit în tăcere şi cu emoţie, Denis Ştefan, cunoscut mai ales pentru rolurile din telenovele precum “Inimă de ţigan”, “Regina”, “Iubire şi onoare” sau din filmul "Modigliani“, în care a fost dublura celebrului Andy Garcia, a fost răsplătit cu ropote de aplauze.

Apoi, invitatul special al concursului hipic Cupa Bucovinei Romsilva, reprezentantul şcolii Kassai în România şi primul român care a obţinut dreptul de a deschide la noi o şcoală de tras cu arcul de pe cal, a venit cu o nouă demonstraţie demnă de un războinic al lui Ghinghis Khan, de data aceasta ţintele fiind mobile. Mai exact, în vreme ce el venea în goană printr-un culoar, de pe margine, doi băieţi aruncau în aer un fel de discuri, pe care Denis Ştefan trebuia să le nimerească din zbor.

Spectacolul oferit a încântat o mulţime de oameni, din public auzindu-se din când în când exclamaţii de uimire în surdină: “Ce tare!”, “Super!”.

Calul care l-a ajutat pe Denis Ştefan să facă aceste demonstraţii, Gabriel, şi-a primit şi el porţia de aplauze în semn de apreciere din partea publicului.

Deşi curgea apa de pe el ca urmare a efortului fizic depus sub un soare arzător, Denis Ştefan a continuat să capteze atenţia publicului cu o serie de explicaţii asupra echipamentului şi tehnicilor folosite la trasul cu arcul, dar mai ales la dresura calului.

Explicaţiile au fost însoţite şi de demonstraţii practice pe un alt cal al Hergheliei Rădăuţi, privitorii fiind instruiţi cum să facă animalul să-i asculte şi să le devină prieten.

Explicaţiile oferite şi demonstraţiile de dresură liberă fac parte dintr-un proiect recent lansat de Denis Ştefan împreună cu firma Equitana – “Caii României”.

Demonstraţiile de tir cu arcul călare şi cele de dresaj au fost reluate şi duminică, în ultima zi a concursului Cupa Bucovina, aşteptat an de an de sute de iubitori ai cailor şi sporturilor hipice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Războinicul călare, venit să-i înveţe pe suceveni cum să-şi dreseze caii.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 10 voturi
Războinicul călare, venit să-i înveţe pe suceveni cum să-şi dreseze caii4.5510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei