Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iul 2012 - Anul XVII, nr. 151 (5056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Decizia CNATDCU de plagiat este o execuţie mafiotă, nu renunţ la titlul de doctor

Premierul Victor Ponta susţine că membrii Consiliului care au stabilit că teza sa de doctorat reprezintă un plagiat s-au reunit din partea PDL ca pentru o "execuţie mafiotă", fără să fi studiat vreodată o astfel de lucrare, şi a precizat că nu va renunţa la titlul de doctor şi nici nu va demisiona.

"Am muncit foarte mult pentru teza de doctorat şi sunt foarte mândru de ea. Este o mizerie politică", a spus Ponta, la Antena 3.

El a precizat că nu se va folosi de titlul de doctor, dar că nici nu va renunţa la acesta, în condiţiile în care a respectat toate standardele existente la momentul redactării.

Ponta a declarat totodată că nu va demisiona din cauza acuzaţiilor de plagiat, ci doar dacă nu îşi va putea îndeplini mandatul de prim-ministru.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în şedinţa de vineri, că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor.

Decizia Consiliului a fost luată prin votul celor 13 membri prezenţi din totalul de 21.

În urma acestei decizii, CNATDCU a trimis Ministerului Educaţiei propunerea de retragere a titlului de doctor al lui Ponta.

Preşedintele Consiliului General al CNATDCU, Marius Andruh, declara că a fost analizată, pagină cu pagină, o lucrare de 307 pagini, constatându-se că 85 dintre acestea sunt copieri fără indicarea sursei, foarte uşor de detectat.

În ce priveşte bibliografia lucrării de doctorat a lui Ponta ("Curtea Penală Internaţională"), în cazul a aproape 40 de pagini ale lucrării nu a fost menţionată sursa.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, care a emis joi un ordin de reorganizare a CNATDCU, susţinea că acest for nu are competenţă să ia decizii în acest sens.

Totodată, Pop afirma că de problemele de plagiat se ocupă Consiliul Naţional de Etică, acesta fiind singurul care poate rezolva problema posibilului plagiat al premierului.

La momentul lansării acuzaţiilor, Ponta declara că va renunţa la titlul de doctor dacă se va stabili, de către comisia de specialitate de la Ministerul Educaţiei, că a greşit trecând la sfârşitul tezei de doctorat autorii din care a citat la bibliografie, şi nu în subsolul paginii.

El a transmis Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică o adresă prin care solicită să îi fie analizată teza de doctorat susţinută în 2003.

Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care susţine că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Decizia CNATDCU de plagiat este o execuţie mafiotă, nu renunţ la titlul de doctor.
 Vizualizări articol: 707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Decizia CNATDCU de plagiat este o execuţie mafiotă, nu renunţ la titlul de doctor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Decizie trimis de
( 2 iul 2012, 15:06:23
Noi am votat omul politic si nu teza de doctorat .Adevarata lucrare o desavarsiti in urmatorii ani aducand din nou pe chipurile romanilor bucuria de a trai .
1.1  RE: Decizie trimis de
( 2 iul 2012, 18:42:13
Care voi, și mai ales când ai/ați avut ocazia să îl votați pe Ctrl-V Ponta. Pentru că după câte știm cu toții, Ctrl-V Ponta a fost desemnat de președinte. Copy-lotul Ponta este cel mai incompetent prim ministru pe care l-a avut România vreodată. Măsurile luate până acum prin Ordonanțe de urgență au fost numai pentru a-și acoperi măgăriile pe care le-au făcut noua clică de la guvernare. Dacă vrei, pot exemplifica.
2.   IL SUSTIN PE PRIM MINISTRU PONTA trimis de
( 2 iul 2012, 15:22:58
Ponta ca varf de lance al USL incearca sa schimbe societatea romaneasca din temelii.
Sigur ca rezistenta regimului autocrat Basescu este atroce.Se incearca prin mijloace stalinisto-securiste denigrarea premierului si a guvernului.Dar Basescu uita un lucru.Nu mai e ce a fost.Partidul sau PDL este KO,nu mai are guvern si parlament.Incearca cu ultimele resurse sa pastreze regimul sau de trista amintire.
3.   Lucrari de diploma... trimis de
( 2 iul 2012, 17:42:55
Ca orice absolvent ,si dl.Ponta sunt convins ca a mai copiat si el pe ici-colea din ce au scris altii ca sa-si faca teza de doctorat. Problema este ca atunci cand copiezi de la altul nici nu-ti trece prin cap ca poate vei fi vreodata prim-ministru si abia asteapta dusmanii sa te caute si- fund. Plagiatul e clar ,fara doar si poate si trebuie sa ai tupeu invatat de la Nastase ca sa-i faci niste incapabili pe 13 oameni dintr-o comisie. Toti sunt prosti si Ponta e cel mai destept din tara. Au plecat hotii de la PD-L si au venit hotii flamanzi de la US-L . De asta mai bine plecam toti in Congo sa se guverneze ei intre ei banditii ! Greata..................
4.   Lucrari de diploma.... trimis de
( 2 iul 2012, 19:05:24
Tu vorbesti de Consiliului General al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.Acest consiliu are rolul de a atesta diplomele incepand din 2012 si nu cele de acum 1000 de ani.In al doilea rand Consiliu nu a fost statutar.In al treilea rand judecătorii lui Ponta au beneficiat de bani de la stat, dați de Funeriu. Unii sunt chiar membri PDL.Marius Andruh, preşedintele Consiliului, este beneficiarul unui grant de 7 milioane de RON, adică aproape 1,6 milioane de euro, acordat de Ministerul Educaţiei, în timpul ministeriatului lui Daniel Funeriu.Domnul Pintilie Lucian, de asemenea, beneficiar al unui grant de 7 milioane de RON, acordat de acelaşi ministru al Educaţiei. Domnul Mircea Miclea, apropiat al preşedintelui Băsescu, cu acuzaţii încă neclarificate de plagiat, precum şi cu beneficii directe din contracte publice. Si asa mai departe.
4.1  RE: Lucrari de diploma.... trimis de
( 2 iul 2012, 19:36:39
Radumamii = manipulator școlit de Antena 3. Consiliul avea19 membri (înainte de desființarea lui de către sinistrul Pop), la întâlnirea de la ora 9 (cu 2 ore înainte de publicarea desființării lui în Monitorul Oficial). Au participat 13 din 19 care au dat verdict de plagiat în unanimitate (adică toși 13). Nu Marius Andruh a beneficiat de 7 mil. RON, ci Universitatea București unde el este profesor. Vezi că și tu, ca și Copy-lotul Ponta, ați aruncat cu rahat în ventilator și v-a împroșcat tot pe voi. Rușine celui mai slab guvern!
Guvernele Boc + Ungureanu au dat 14 ordonanțe de urgență în 5 luni și o săptămână, în timp ce guvernul Ponta a dat 22 OUG în 6 săptămâni. Și majoritatea doar să-și instaleze clientela politică sau să-l albească de Ctrl-V Ponta.
5.   .... trimis de
( 2 iul 2012, 19:28:02
Bai vacilor pedeliste, unde exista plagiat daca cel pe care este acuzat ponta ca l-ar fi plagiat a prezentat o scrisoare publica in care specifica negru pe alb ca NU A FOST PLAGIAT ? Si referitor la copy-paste, poate o verifica cineva pe mandra procuroare care a copiat de pe referate punct ro, site pentru cei de pana in clasa a 8-a! Cat despre prim ministrii, ministru si cabinet mai incompetent si mai sinistru decat cel al lui boc nici nu a avut si nici nu va mai avea in vecii vecilor Romania!
5.1  RE: .... trimis de
( 2 iul 2012, 19:45:50
Trubadurule, cântă sub alt balcon. De sub cel al lui Ponta s-ar putea să te trezești cu un prim-ministru pe cap. Plagiatul se vede comparând textele, și nu după ce spune (nu știu dacă e adevărat) autorul, pentru a prinde și el un oscior de la copy-lot.
Ministrul Rus- vorbește la tel. cu infractorul condamnat Năstase.
Ministrul Pop - e prost făcut grămadă. Nici să lege 2 cuvinte nu e în stare. Conform CV-ului lui, are abilități de mânuire a xeroxului (bun pentru copy).
Ministrul Diaconu-fără cuvinte.
Ministrul pentru 7 zile Mang a reușit să ne facă de râs în toată lumea.
Ministrul Daniel Constantin - are datorie 300.000 eur la șeful lui de partid - Felix turnătorul, care se află în litigiu cu Ministerul Agriculturii pentru privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.
6.   CREZI CA NE ABURESTI CU PROSTIOARE???? trimis de
( 2 iul 2012, 20:00:40
Până la seria de scandaluri în cazuri de plagiat,CNATDCU era o instituţie anonimă marelui public. Şi-a câştigat notorietatea brusc, atunci când a devenit placa turnantă folosită de PDL şi Preşedinţie pentru un atac politic dur împotriva lui Victor Ponta."Plagiatul" lui Ponta a fost instrumentat cu mare abilitate şi atunci când Traian Băsescu a transmis mesajul cifrat către "Dottore" era clar că urmează o bombă cu magnitudine programată să schimbe cursul politic al ţării. Aşa a devenit explicită şi aciuarea lui Funeriu la Cotroceni, după ce rămăsese fără slujbă prin căderea Guvernului Boc. Fostul ministru al Educaţiei concepuse un mecanism care, pus în mişcare de oameni devotaţi şi obligaţi, putea lovi la alegere ţinte cu mare impact.Consiliul are 21 de oameni si pentru cvorum trebuie 2/3 deci 14 oameni.
Sa-mi spui ca Marius Andruh nu a luat nimic din cei 1,6 milioane euro inseamna ca ma faci tampit pe fata.
6.1  RE: CREZI CA NE ABURESTI CU PROSTIOARE???? trimis de
( 2 iul 2012, 23:40:15
Ce amestec are PDL în plagiatul copy-lotului? I-au dictat pdl-iştii din cărţile plagiate? Furtul intelectual nu e tot furt? Felicitări lui Băsescu pentru că a demascat un impostor. Un procuror care trebuie să slujească legea, a încălcat-o din dorinţa de parvenire.

"Funeriu concepuse un mecanism care, pus în mişcare de oameni devotaţi şi obligaţi, putea lovi la alegere ţinte cu mare impact" [1]. După cum te exprimi, Funeriu ar trebui angajat de Pentagon. Chiar nu-ţi dai seama că eşti ridicol?

Conform paginii de web a CNATDCU, Consiliul are 20 membri, deci iar dezinformezi.

Referitor la Marius Andruh, mi se pare firesc să fie plătit din banii alocaţi proiectului la care lucrează şi să fie plătit bine. Altfel emigrează şi bruma de adevăraţi cercetători ştiinţifici care au mai rămas pe plaiurile mioritice.

[1] - Radumamii - Opere Roşii Complete. Postare sub îndrumarea primului îmbuibat al jud. Suceava. Cătălin Nechifor - care astă-seară venise să îmbuce ceva (sau să servească la mese) la Restaurantul Catalan. Când a intrat pe terasă, brusc a început să miroase a rahat. De ce oare?
6.2  RE: CREZI CA NE ABURESTI CU PROSTIOARE???? trimis de
( 3 iul 2012, 09:15:25
mda... hai sa nu mai dam bani europeni ca apar acuzatii politice. hai sa lasam tara in paragina...
totul e o intreaga conspiratie condusa de CIA laughing
nu suntem bolsevici cu 6 clase... nu mai credeti tot. ne trebuie comisie de etica pt un plagiat? dar facem rost de teza si verificam...

radumamii mai vehement ca dana grecu. cu ce te platesc?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei