Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iul 2012 - Anul XVII, nr. 151 (5056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Redactarea unui eseu sau a unui text argumentativ, necesară pentru a promova bacalaureatul la română

Luni, 2 Iulie 2012 (14:39:07)

Redactarea unui eseu având la bază versuri ale lui Mihai Eminescu sau a unui text argumentativ pornind de la o afirmaţie a lui Lucian Blaga este una dintre condiţiile necesare pentru promovarea probei scrise a bacalaureatului de anul acesta la limba română, potrivit baremului.

Practic, redactarea eseului (subiectul nr. 3) sau a textului argumentativ (subiectul nr. 2) în conformitate cu baremul aduce candidatului trei puncte. Adăgând la acestea punctul primit din oficiu, rezultă că obţinerea unui alt punct la subiectul nr. 1 asigură candidatului nota 5, necesară pentru a promova proba.

Concret, subiectul 1 al probei de luni a inclus nouă cerinţe legate de un fragment din "Craii de Curtea-Veche" de Mateiu Caragiale, candidaţii fiind astfel testaţi, în principal, la capitol vocabular şi teorie literară.

Subiectul 2 a constat în redactarea unui text argumentativ pornind de la afirmaţia "Nu e de ajuns să ai mari calităţi; trebuie să ştii cum să se foloseşti cu rost" a lui Lucian Blaga. Potrivit baremului, la acest subiect au fost punctate, printre altele, organizarea şi coerenţa textului, echilibrul între ipoteză, dezvoltarea argumentelor şi concluzie, precum şi utilizarea adecvată a mijloacelor lingvistice necesare unei aprecieri.

La subiectul al III-lea, absolvenţii claselor a XII-a au avut de elaborat un eseu despre tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, aparţinând lui Mihai Eminescu. La acest subiect, cel mai bine punctate au fost: evidenţierea unei trăsături care face posibilă încadrarea operei pentru care a optat candidatul într-un curent cultural/literar, într-o perioadă sau într-o orientare tematică susþinerea unei opinii în concordanţă cu cerinţa/încercare de susţinere a opiniei sau schematism; prezentarea a două imagini/idei poetice din text, relevante pentru tema aleasă si viziunea despre lume.

Toate cerinţele extrase pentru proba de luni au reprezentat varianta de subiecte cu numărul 4.

Peste 170.000 de candidaţi au susţinut, luni, prima probă scrisă la limba şi literatura română de la bacalaureat, toate şcolile care a avut loc examenul fiind dotate cu camere de supraveghere video.

Proba s-a desfăşurat în 777 de centre, dintre care 615 de examen şi 162 de evaluare a lucrărilor.

Marţi, 3 iulie, este programată proba scrisă la limba şi literatura maternă, iar miercuri, 4 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă a examenului, cea scrisă la alegere a profilului şi specializării, va avea loc la vineri, 6 iulie

În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Redactarea unui eseu sau a unui text argumentativ, necesară pentru a promova bacalaureatul la română.
 Vizualizări articol: 1146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Redactarea unui eseu sau a unui text argumentativ, necesară pentru a promova bacalaureatul la română5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei