Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iul 2012 - Anul XVII, nr. 151 (5056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Filip (CNAS): Problemele la reţeta electronică, din cauza nefolosirii soft-ului special creat

Luni, 2 Iulie 2012 (15:22:47)

Marius Filip, medic şef la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că problemele legate de eliberarea reţetelor electronice au apărut deoarece medicii nu au folosit softul realizat în acest scop, ci tot Sistemul Informatic Integrat (SIUI).

"Unii prescriptori nu au urcat reţeta în Sistemul Informatic de Prescripţie Electronică, ci în SIUI. Din acest motiv, ei nu au putut, practic, să elibereze reţeţe electronice", a spus Filip.

Medicul şef de la CNAS a mai spus că, "la prima oră" a zilei de luni, au fost eliberate, la nivel naţional, 130 de reţete electronice, ceea ce ar demonstra că sistemul este funcţional.

Estimările CNAS legae de reţeta electronică sunt ca în prima lună (iulie) să se ajungă la aproximativ 10% din reţete prescrise şi eliberate în noul sistem, urmând ca procentul să urce în două-trei luni la aproximativ de 40-50%.

Din totalul de 11.000 medici de familie, peste 90% au certificate digitale, fapt care le permite emiterea reţetelor compensate în sistemul electronic.

Colegiul Medicilor din România (CMR) a solicitat însă Ministerului Sănătăţii şi CNAS să renunţe la obligativitatea prescripţiei electronice, considerând că nu există condiţii pentru introducerea acesteia.

Consiliul Naţional al CMR, reunit la Constanţa, a solicitat modificarea Ordonanţei privind prescripţia electronică, în sensul eliminării obligativităţii ei. "Medicii nu sunt împotriva informatizării şi a prescripţiei electronice, fiind printre primii care au apelat la acest sistem. Medicii sunt însă împotriva unor experimente care pot să creeze grave neajunsuri în acordarea asistenţei medicale", s-a arătat într-un comunicat de presă al CMR transmis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Filip (CNAS): Problemele la reţeta electronică, din cauza nefolosirii soft-ului special creat.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Filip (CNAS): Problemele la reţeta electronică, din cauza nefolosirii soft-ului special creat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei