Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 iul 2012 - Anul XVII, nr. 151 (5056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cepoi: Sunt voci care spun că nu ar fi nevoie de o nouă lege, că nu aduce beneficii reale sistemului

Luni, 2 Iulie 2012 (14:49:20)

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, luni, că există voci care susţin că nu ar fi nevoie de o nouă Lege a sănătăţii pentru că nu ar aduce schimbări majore cu benecicii reale ale sistemului, atrăgându-i-se atenţia asupra faptului că "există un risc politic foarte mare".

"Sunt câteva întrebări care vin din diferite zone ale sănătăţii. Impresia mea e că am dezbătut acestă lege de am plictisit lumea. Dar se pare ca lucrurile sunt în continuare neclare. Există voci care susţin că nu ar fi nevoie de o nouă lege pentru că nu ar aduce schimbări majore cu benecicii reale ale sistemului, dar nu propun nicio altă soluţie. Am discutat cu o parte dintre ei şi mi s-a spus că e un risc politic foarte mare. Riscurile politice şi le asumă Guvernul", a spus ministrul Vasile Cepoi, la conferinţa Mediafax talks about Health Reform, organizată în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

Demnitarul a declarat că proiectul de lege încă nu a fost pus în dezbatere publică, pentru că a dorit ca noua formă a proiectului să fie agreată mai întâi de către Guvern.

Vasile Cepoi a precizat că a avut mai multe întâlniri privind modificarea Legii sănătăţii şi aşteptările sunt legate, în special, de controlul statului asupra asigurărilor de servicii medicale, precizând că în prezent controlul nu reuşeşte să stăpânească acele mecanisme vicioase care duc la cheltuieli nejustificate, asigurarea accesului populaţiei la servicii cât mai echitabile, controlarea modului în care se colectează şi se cheltuiesc banii pentru sănătate, în acest sens propunerea fiind ca fondul să nu mai facă parte din bugetul statului.

De asemenea, partenerii cu care s-a discutat pentru elaborarea proiectului de lege au solicitat autonomia managenerială care să permită remunerarea pe criterii de performanţă, servicii de calitate, iar în medicina de familie s-a ridicat problema permanenţei serviciilor medicale şi faptul că medicii de familie au ajuns să completeze mai mult decât să facă activităţi medicale.

"O plângere generală se referă la calitatea serviciilor medicale. Sperăm să extindem sfera de activitate privind managementul calităţii. Cam acestea au fost cerinţele care au rezultat în urma întâlnirilor", a mai spus ministrul.

La dezbaterea Mediafax Talks about Health Reform, organizată împreună cu Ministerul Sănătăţii, au participat, luni, peste 200 de invitaţi.

În cadrul evenimentului Mediafax, au dezbătut proiectul legii sănătăţii ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, Marius Filip, medic şef CNAS, Theodor Alexandrescu, CEO Alico Asigurări, Sorin Popescu, şef grup comunicare ARPIM, Laurenţiu Mihai, director executiv APMGR, Marius Savu, director general al Administraţiei Spitalelor, Cristian Hotoboc, preşedinte al Alianţei pentru Sănătate

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cepoi: Sunt voci care spun că nu ar fi nevoie de o nouă lege, că nu aduce beneficii reale sistemului.
 Vizualizări articol: 377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cepoi: Sunt voci care spun că nu ar fi nevoie de o nouă lege, că nu aduce beneficii reale sistemului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei