Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mai 2012 - Anul XVII, nr. 107 (5012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Votul preşedintelui BEC în caz de balotaj va fi decisiv

Vineri, 11 Mai 2012 (13:55:46)

Biroul Electoral Central a fost completat, vineri, cu doi reprezentaţi ai partidelor neparlamentare care au candidaţi la alegerile locale din 10 iunie, PRM şi PP-DD, numărul total al membrilor BEC ajungând, astfel, la 18, iar votul preşedintelui fiind decisiv în caz de balotaj.

Noii membri sunt Silviu Crăescu (PRM) şi Cătălin Daniel Fenechiu (PP-DD).

Deşi legea electorală prevede că BEC va fi completat cu 11 reprezentanţi ai partidelor şi alianţelor neparlamentare, astfel încât numărul membrilor Biroului să ajungă la 21, acest lucru nu a putut fi făcut deoarece numai doi competitori electorali au îndeplinit condiţiile legale pentru a propune reprezentanţi în BEC.

Potrivite legii electorale, în termen de 48 de ore de la rămânerea definitivă a candidaturilor, partidele politice neparlamentare, alianţele politice şi alianţele electorale ale acestora, care au depus liste complete pentru consiliile judeţene în cel puţin 18 judeţe, au propus câte un reprezentant în BEC până la completarea numărului de 11 membri.

Întrebat cum vor fi luate deciziile în BEC în situaţiile în care va fi egalitate de voturi "pentru" şi voturi "împotrivă", purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a explicat că votul preşedintelui Biroului va fi decisiv.

Potrivit legii, din acest Birou fac parte un număr de şapte judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Florentin Preda Popescu (preşedinte), Maura Olaru (locţiitor), Romaniţa Vrînceanu, Viorica Cosma, Mariana Cîrstocea, Carmen Sârbu şi Simona Neniţă.

Din BEC mai fac parte, ca membri de drept, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Octavian Opriş, şi cei doi vicepreşedinţi ai Autorităţii, Marian Muhuleţ şi Ana Maria Pătru.

Anterior, BEC a fost completat cu reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare care au propus candidaţi la alegerile locale: Cristian Ene (PDL), Alina Ştefania Gorghiu (PNL), Nicolae Vasilescu (PSD), Zsuzsanna Peter (UDMR), Aristide Roibu (UNPR) şi Mihai Traian Mustăciosu (PC).

Potrivit Legii 67/2004 pentru alegerea administraţiei publice locale, BEC are, printre altele, următoarele atribuţii: urmăreşte şi asigură respectarea şi aplicarea corectă a dispoziţiilor legale privitoare la alegeri pe întregul teritoriu al ţării, soluţionează contestaţiile privind organizarea şi desfăşurarea alegeriilor, altele decât cele care sunt date în competenţa birourilor electorale de circumscripţie sau a instanţelor judecătoreşti, totalizează rezultatele scrutinului la nivel naţional, pe partide politice, alianţe şi pe candidaţi independenţi, separat pentru consiliile locale, consiliile judeţene, primari şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene.

BEC soluţionează, de asemenea, sesizările privitoare la frauda electorală, putând dispune anularea alegerilor dintr-o circumscripţie electorală, în cazul în care constată, pe baza probelor administrate, că votarea şi stabilirea rezultatului alegerilor au avut loc prin fraude de natură a modifica atribuirea mandatelor în circumscripţia electorală respectivă. În astfel de cazuri Biroul Electoral Central dispune repetarea scrutinului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Votul preşedintelui BEC în caz de balotaj va fi decisiv.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votul preşedintelui BEC în caz de balotaj va fi decisiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei