Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mai 2012 - Anul XVII, nr. 107 (5012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rădulescu: Agricultura e în totală dezorganizare economică; Ce face MADR e paralel cu ce se întâmplă

Vineri, 11 Mai 2012 (16:13:04)

Preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, Adrian Rădulescu, afirmă că agricultura românească este "într-o totală dezorganizare economică", iar ce face Ministerul Agriculturii "este paralel cu ceea ce se întâmplă în agricultură" întrucât aceasta este sută la sută privată.

Preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor, Adrian Rădulescu, a declarat, vineri, la Sibiu, la întâlnirea de constituire a Federaţiei Tinerilor Fermieri din România, organizată de Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), cu sprijinul MEDIAFAX, că agricultura românească este dezorganizată.

"În acest moment, nu pot fi ajutaţi tinerii fermieri. Încercăm un prim sistem de organizare a lor, pentru că este greu să îi identifici şi ei să găsească oportunităţi. Ceea ce se încearcă aici este o chestiune care trebuia încercată de mulţi ani. (…) Agricultura este într-o totală dezorganizare economică. Ceea ce face Ministerul Agriculturii este paralel cu ceea ce se întâmplă în agricultură, pentru simplul motiv că agricultura este sută la sută privată. Şi eu nu pot să îi spun fermierului X sau Y: plantezi asta, semeni asta, vinzi acolo, dai cu preţul acela etc. Problema noastră este că se încearcă o centralizare. (...)", a spus el.

Rădulescu a afirmat că înfiinţarea camerelor agricole ar putea rezolva problemele din domeniu.

"Într-o lună sper să iasă camerele agricole. Le trebuie consultanţă tuturor fermierilor. (…) Vor fi la nivel de judeţ şi o cameră naţională, care va coordona activitatea pe domenii. Avem avantajul că mai este un an şi putem fixa politica agricolă comună 2014-2020, ţinând cont că avem şi comisar român, să coordonăm nişte lucruri din astea care se pot face", a spus Rădulescu, adăugând că agricultura din România va ajunge în 20-25 de ani la nivelul celei europene.

În cadrul conferinţei, organizată cu sprijinul Agenţiei de presă MEDIAFAX, au fost dezbătute problemele importante din agricultura românească, cu accent pe întinerirea şi modernizarea agriculturii, proiectelor şi programelor interne şi europene pentru tinerii fermieri, precum şi sprijinul financiar acordat acestora.

Conferinţa organizată de FNPAR cu sprijinul MEDIAFAX are ca parteneri pe BRD - Groupe Societe Generale, Banca Carpatica, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, MAP- Maşini Agricole Performante şi Asociaţia Profesională AgroBiotechRom.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădulescu: Agricultura e în totală dezorganizare economică; Ce face MADR e paralel cu ce se întâmplă.
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rădulescu: Agricultura e în totală dezorganizare economică; Ce face MADR e paralel cu ce se întâmplă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei