Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mai 2012 - Anul XVII, nr. 107 (5012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Premierul ar trebui să participe la Consiliul European, ca reprezentant al României

Vineri, 11 Mai 2012 (18:39:44)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că la şedinţele Consiliului European ar trebui să participe premierul României şi nu preşedintele, pentru că acolo se discută lucruri care pot fi rezolvate cu mijloace guvernamentale.

Întrebat cine ar trebui să participe din partea României la Consiliul European, Antonescu a spus că, după părerea sa, cu anumite excepţii, de regulă premierul ar trebui să meargă la aceste şedinţe.

"Nu o spun pentru că nu mi-e simpatic preşedintele sau pentru că sunt coleg cu actualul premier, dar, dacă vă veţi uita la ce se întâmplă în Europa, la Consiliul European participă toţi premierii, plus preşedintele Franţei, pentru că în Constituţia lor este un fel de cap al Executivului. Acolo se discută lucruri care pot fi rezolvate cu mijloace guvernamentale şi e normal să fie prezent premierul", a explicat Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, la Bruxelles, că va discuta cu preşedintele Băsescu despre nivelul la care România trebuie să fie reprezentată la următorul Consiliu European, arătând că nu va contesta atribuţiile şefului statului în politică externă, dar că problemele UE nu mai aparţin exclusiv de acest domeniu.

El a răspuns astfel întrebat de jurnalişti dacă la următorul Consiliu European extraordinar, programat pentru 23 mai, va participa el sau preşedintele Băsescu.

Premierul a menţionat ulterior că are programată pentru săptămâna viitoare o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu în care va clarifica modul în care se vor implica Preşedinţia şi Guvernul în politica externă a ţării, arătând că nu este bine ca în acest domeniu să se vorbească "pe două voci".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Premierul ar trebui să participe la Consiliul European, ca reprezentant al României.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Premierul ar trebui să participe la Consiliul European, ca reprezentant al României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei