Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mai 2012 - Anul XVII, nr. 107 (5012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oltean : Pentru noi este de neînţeles de ce nu se reîntregesc salariile cu 16 la sută

Vineri, 11 Mai 2012 (19:03:30)

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat că pentru PDL este "de neînţeles" motivul pentru care salariile nu se reîntregesc de la 1 iunie cu 16 la sută, procentul fiind deja negociat cu FMI, un motiv posibil fiind acela că FMI nu are încredere în Guvernul Ponta.

"Preşedintele României, Guvernul Boc şi Guvernul Ungureanu şi cei doi premieri au vorbit, în ultimele trei luni, despre reîntregirea salariilor de la 1 iunie. A fost chiar avansat procentul de 16 la sută. Pot să vă spun că a fost deja negociată cu FMI această reîntregire a salariilor. De aceea, pentru noi este de neînţeles, la vedere, transparent, de ce nu se reîntregesc salariile cu 16 la sută şi doar cu 8 la sută", a declarat Ioan Oltean, vineri, într-o conferinţă de presă, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a afirmat că motivul poate fi şi eventuala neîncredere a FMI în Guvernul Ponta.

"Să nu uităm că Guvernul Ponta a ridiculizat întotdeauna relaţiile între Guvernul Boc şi FMI, a manifestat întotdeauna o totală neîncredere şi a spus că va rupe acordul cu FMI", a declarat Ioan Oltean.

Recuperarea totală a salariilor de la nivelul din iunie 2010 va fi posibilă doar anul viitor, întrucât Guvernul a decis să plătească banii aferenţi contribuţiilor reţinute la pensii şi nu poate majora salariile cu mai mult de 8%, a declarat şeful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks.

"Am convenit să permitem o uşoară relaxare a ţintei de deficit cash, de la 1,9 la 2,2% din PIB. (...) Suma disponibilă nu va fi suficientă pentru a permite recuperarea totală imediată a salariilor, cât şi a contribuţiilor plătite de pensionari. Ceea ce rămâne până la recuperarea totală la salarii urmează să fie acordat anul următor", a declarat Franks.

El a arătat că Guvernul a ales să majoreze salariile cu 8% la 1 iunie şi să aloce suma rămasă pentru plata contribuţiilor achitate de pensionari.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Târgu Jiu, în legătură cu declaraţiile şefului misiunii FMI, Jeffrey Franks, privind creşterea salariilor bugetarilor, că a doua tranşă de majorare va fi aplicată la 1 decembrie, aşa cum s-a convenit în negocierile cu Fondul.

După reducerea salariilor cu 25% în iulie 2010, bugetarii au beneficiat anul trecut de o majorare salarială cu 15%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oltean : Pentru noi este de neînţeles de ce nu se reîntregesc salariile cu 16 la sută.
 Vizualizări articol: 705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oltean : Pentru noi este de neînţeles de ce nu se reîntregesc salariile cu 16 la sută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce gunoi ................. trimis de
(11 mai 2012, 19:16:19
.. mai oltene ...mizerabila natie mai sunteti toti din PDL!
2.   Ramei intestinale i-au crescut coarde vocale noi trimis de
(11 mai 2012, 21:08:34
Daca pana la motiunea de cenzura se credea ca olteanul ion ar fi avut un broscoi cu functii de coarde vocale , dupa schimbarea guvernului se produce marea metamorfoza a acestui personaj politic din parlamentul romaniei cand ,in loc ca sa apara acel fat frumos din broscoi , din toata adunatura de tesuturi umane fara componente cu neuroni nu a rezultat decat o rama careia incep sa-i creasca iata coarde vocale.
Trebuie sa-ti lipseasca dupa cum observam mai inainte , complet orice urma de bun simt sa apari din nou in public , cu acelasi aer golanesc de marlan si sa-ti dai cu parerea tampa despre probleme si solutii economice oportune romaniei .
Pe vremea cand vietuia in intestinul digestiv al banilor publici infulecati prin deciziile boc-guvernamentale aceasta rama avea functii limbric general, acum ca a fost "externalizat " prin motiunea laxativa , a ramas la stadiul de rama cuvantatoare reprezentativa.
Apropos ...
Daca dacii aveau simbol un sarpe, de ce daca si asa cum pdl nu are un simbol sa-l reprezinte nu si-ar alege o rama ??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei