Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 mai 2012 - Anul XVII, nr. 107 (5012)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNA: Instanţa a decis suspendarea, nu anularea deciziei de reducere a licenţei OTV; Vom face recurs

Vineri, 11 Mai 2012 (15:06:51)

Curtea de Apel Bucureşti a decis doar suspendarea, nu şi anularea deciziei CNA prin care licenţa OTV a fost înjumătăţită până la 28 septembrie 2012, a declarat pentru MEDIAFAX Răsvan Popescu, preşedintele CNA, precizând că instituţia va face recurs în cel mai scurt timp.

"Este vorba doar de o suspendare a deciziei CNA şi nu de anularea ei. Aşteptăm motivarea instanţei pentru a face recurs în cel mai scurt timp. Oricum emisiunea care ridica cele mai multe probleme, respectiv emisiunea domnului Dan Diaconescu, va fi retrasă din grila postului începând cu data de 17 mai, aşa cum ne-a notificat administratorul judiciar al societăţii Ocram Televiziune SRL (societatea care deţine licenţa OTV, aflată în insolvenţă, n.r.). În continuare, o să ne judecăm pe fond, unde sperăm să obţinem o confirmare a deciziei CNA", a declarat Răsvan Popescu.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, solicitarea OTV de suspendare a deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) privind înjumătăţirea licenţei televiziunii, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Cătălin Fenechiu.

Potrivit avocatului OTV, Curtea de Apel Bucureşti a dispus suspendarea deciziei CNA nr. 157 din 27 martie privind reducerea licenţei OTV cu şase luni, până la data de 28 septembrie.

Decizia a fost luată în dosarul în care OTV a cerut anularea deciziei CNA. Cererea OTV de anulare a deciziei CNA urmează să se judece pe 29 mai, la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit avocatului, mai există alte două decizii de înjumătăţire a licenţei OTV, iar televiziunea ar fi trebuit să se închidă pe 29 mai.

Fenechiu a mai spus că, marţi, se va discuta la CNA o a patra cerere de înjumătăţire a licenţei OTV şi că lichidatorul judiciar a scos emisiunea lui Dan Diaconescu din grila de programe, începând din 17 mai. "Vom câştiga, pentru că este un abuz fără margini să închizi o televiziune într-o lume civilizată", a mai declarat Fenechiu.

Decizia poate fi contestată cu recurs la instanţa supremă.

Avocatul Fenechiu a mai spus că OTV va contesta şi celelalte decizii ale CNA, precum şi o eventuală nouă decizie care se va da marţi.

Licenţa OTV ar fi trebuit să expire în mod normal pe 1 aprilie 2013.

Pe 27 martie, CNA a hotărât înjumătăţirea licenţei audiovizuale a OTV, astfel că aceasta ar fi trebuit să expire pe 28 septembrie 2012.

În 10 aprilie, CNA a decis din nou înjumătăţirea licenţei, pentru că Dan Diaconescu a continuat să îşi facă publicitate politică, astfel că televiziunea mai putea emite până pe 4 iulie.

Şirul de sancţiuni de înjumătăţire a licenţei audiovizuale a OTV aplicate de CNA - fără precedent în istoria Consiliului - a culminat în şedinţa din 24 aprilie cu o nouă propunere de înjumătăţire (reducere cu 36 de zile, până la data de 29 mai) a licenţei televiziunii lui Dan Diaconescu, făcută de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA.

Sancţiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în perioada 12 - 19 aprilie. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru "viitorul preşedinte al României" Dan Diaconescu, dar şi pntru formaţiunea politică pe care acesta o conduce - Partidul Poporului.

Astfel, potrivit ultimei decizii CNA, televiziunea lui Dan Diaconescu mai poate emite până pe 29 mai. Ulterior, dacă doreşte ca OTV să mai poată emite, Dan Diaconescu trebuie să solicite CNA o nouă licenţa audiovizuală.

Prezent la şedinţa CNA din 27 martie, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV şi realizator al emisiunii "Dan Diaconescu Direct", a spus că nu a făcut publicitate politică în emisiunile sale.

"Nu sunt membru în PPDD, nu am nicio funcţie în PPDD. În emisiunile mele au fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai altor partide", a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat că el dă doar numele acestui partid PPDD. "Nu am nicio legătură directă în acte şi nu pot fi invocat într-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)", a spus Dan Diaconescu.

El a precizat că problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a "luptei" pe care o are cu Traian Băsescu, dar şi ca urmare a faptului că membrii CNA sunt reprezentanţii unor partide politice.

În prezent, societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii OTV, este în insolvenţă. Acsis Solv Ipurl, administratorul judiciar al SC Ocram Televiziune SRL, a transmis o adresă CNA, joi, prin care anunţa Consiliul că emisiunea "Dan Diaconescu Direct" va fi scoasă din grila de programe a OTV începând cu data de 17 mai. Potrivit adresei, în locul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" se va introduce în grila OTV un alt program ale cărui coordonate vor fi supuse spre aprobare administratorului judiciar până cel târziu pe 15 mai. Administratorul special al SC Ocram Televiziune SRL, Diana Voiculescu, "se va asigura că toate emisiunile difuzate de postul de televiziune OTV vor respecta întocmai prevederile legale în materie, în caz contrar urmând ca administratorul judiciar să dispună scoaterea din grilă a emisiunilor" respective, se mai spune în adresă.

Pe de altă parte, Dan Diaconescu mai deţine o televiziune - Direct Digital TV (DDTV).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNA: Instanţa a decis suspendarea, nu anularea deciziei de reducere a licenţei OTV; Vom face recurs.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNA: Instanţa a decis suspendarea, nu anularea deciziei de reducere a licenţei OTV; Vom face recurs0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei