Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2012 - Anul XVII, nr. 42 (4947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tokes consideră că, dacă nu se unesc, maghiarii nu vor reuşi să îşi dobândească autonomia

Marţi, 21 Februarie 2012 (18:12:49)

Preşedintele CNMT, Tokes Laszlo, consideră că, după recensământul de anul trecut, "este clar" că maghiarii, "dacă nu se unesc, nu vor reuşi să dobândească drepturile de bază", respectiv "autonomia, care se cuvine să fie acordată", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele CNMT, Tokes Laszlo, a declarat, marţi, la Sfântu Gheorghe, că se află în Covasna într-o misiune politică, un fel de pre-campanie în ajunul primului Congres al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), ca un fel de "patron" al partidului.

Tokes a explicat că secuimea este o regiune de mare importanţă pentru toată politica maghiară din România, un fel de bază a politicii maghiare.

Preşedintele CNMT a afirmat că el consideră de o importanţă majoră a se întâlni cu actorii "de calitate şi principali" ai vieţii politice din secuime, precum şi cu localnici, pentru a le cunoaşte direct opţiunile şi atmosfera din zonă.

"Mai ales înainte de Congres, ar trebui să decidem just şi să fim conştienţi de situaţia în care facem această politică. (....) Totodată, mă gândesc şi la posibilii parteneri ai noştri pe plan local şi judeţean, atât din sfera civică, cât şi celelalte partide, UDMR şi PCM. Este un categoricus imperativus pentru noi (organizaţiile maghiare - n.r.) să tragem căruţa în aceeaşi direcţie şi, mai ales după recensământul care a avut loc anul trecut, este clar pentru noi că ungurii, dacă nu se unesc, nu vor reuşi să dobândească drepturile de bază, care se cuvin unei comunităţi minoritare, respectiv autonomia, care ni se cuvine să fie acordată", a afirmat Tokes Laszlo.

Potrivit acestuia, autonomia în sine merită ca organizaţiile maghiare să îşi unească forţele.

"Principialmente, tot politicul maghiar este de acord cu autonomia de la cele trei niveluri a maghiarilor din Transilvania. Totodată, suntem cu toţii de acord că secuimea merită autodeterminarea şi autoguvernarea tip autonomie. Deci, ne străduim să ajungem la o înţelegere atât cu UDMR local şi regional, cât şi cu cei din PCM", a conchis Tokes.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tokes consideră că, dacă nu se unesc, maghiarii nu vor reuşi să îşi dobândească autonomia.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Tokes consideră că, dacă nu se unesc, maghiarii nu vor reuşi să îşi dobândească autonomia1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei