Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2012 - Anul XVII, nr. 42 (4947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Evaluarea psihosomatică pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa întâi a început luni

Evaluarea psihosomatică a copiilor pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa întâi a început luni şi se va încheia în 29 februarie, principalii vizaţi fiind copiii care împlinesc şase ani în intervalul 1 septembrie - 31 decembrie, a declarat inspectorul general adjunct, Mihaela Ciho.

Conform metodologiei MECTS pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa întâi, evaluarea psihosomatică se aplică copiilor care împlinesc şase ani în intervalul 1 septembrie - 31 decembrie. Aceştia pot fi înscrişi fie în clasa pregătitoare, fie în clasa întâi, dar decizia finală aparţine specialiştilor, după evaluare, a explicat pentru MEDIAFAX, inspectorul general adjunct, profesor Mihaela Ciho.

De asemenea, vor fi evaluaţi copiii care, deşi împlinesc şase ani până la 31 august, nu au frecventat grădiniţa. Şi în acest caz trebuie făcută o evaluare psihosomatică în urma căreia specialiştii vor decide în ce fel de clasă poate intra copilul, a adăugat inspectorul adjunct.

O altă situaţie vizează copiii care împlinesc şase ani în 1 ianuarie 2013 şi ai căror părinţi ar vrea să îi înscrie în clasa pregătitoare.

"Părinţii ne întreabă frecvent dacă îşi pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Răspunsul este da, dacă în urma evaluării psihosomatice se stabileşte că respectivul copil are aptitudinile necesare pentru înscriere în clasa pregătitoare", a mai spus Ciho.

În schimb, toţi copiii care împlinesc şase ani până la 31 august pot fi înscrişi în clasa pregătitoare sau clasa întâi la cerere, fără evaluare.

Evaluarea psihosomatică pentru înscrierea în clasa pregătitoare, respectiv clasa I, are loc în intervalul 20 - 29 februarie, această perioadă putând fi însă prelungită dacă vor apărea situaţii speciale. Pentru evaluare părinţii se pot programa telefonic sau online. În Bucureşti sunt şase centre de evaluare psihosomatică.

ISMB şi unităţile de învăţământ afişează de luni listele cu străzile care le sunt arondate, în scopul înscrierilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evaluarea psihosomatică pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa întâi a început luni.
 Vizualizări articol: 1877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Evaluarea psihosomatică pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa întâi a început luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei