Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2012 - Anul XVII, nr. 42 (4947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Florea le cere politicienilor să nu se amestece în problema UMF Târgu Mureş

Marţi, 21 Februarie 2012 (17:33:25)

Vicepreşedintele PDL Dorin Florea le cere politicienilor să nu se amestece în problema Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş,ci "să lase universitarii, români şi maghiari, să se ocupe", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Afirmaţiile vicepreşedintelui PDL Dorin Florea, care este şi primarul municipiului Târgu Mureş, sunt reacţie la solicitarea preşedintelui PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, de a se pronunţa public cu privire la situaţia UMF Târgu Mureş, dat fiind că UDMR a cerut încheierea unui protocol în care să se prevadă înfiinţarea de linii de predare în limba maghiară la UMF, în schimbl susţinerii Guvernului.

Alexandru Frătean a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este nevoie ca Florea să-şi exprime public punctul de vedere cu privire la UMF Târgu Mureş, întrucât, din câte ştie el, acesta a votat, în Biroul Permanent Naţional al PDL, toate condiţiile UDMR pentru susţinerea noului Guvern.

"Poziţia USL, exprimată şi de preşedintele Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, este că suntem împotriva segregării şi separării UMF, să fie foarte clar. Nu dorim politizarea deciziilor universitare, cerem Guvernului să nu aplice măsuri cu toporul, de sus în jos, să lase universitatea să îşi rezolve problemele, conform statutului şi Cartei sale. De asemenea, cer public PDL, vicepreşedintelui naţional Dorin Florea, care, din câte ştiu, a votat toate condiţiile UDMR pentru susţinerea noului Guvern, în cadrul Biroului lor Permanent Naţional, să-şi exprime public poziţia faţă de problema UMF", a spus Frătean.

În replică, Dorin Florea a declarat că le cere politicienilor să nu se amestece în problema UMF din Târgu Mureş şi "să lase universitarii, români şi maghiari, să se ocupe".

"Eu m-am implicat şi mă voi implica cât este necesar pentru ca UMF Târgu Mureş să fie în elita universităţilor de medicină din România. Rog politicienii să-şi vadă de treabă, să nu facă din subiectul universităţii capital electoral. Am avut discuţii cu rectorul, cu miniştrii Funeriu şi Cătălin Baba - în care am mare încredere, are o mare experienţă în problemele universităţilor -, cu reprezentanţii maghiarimii, le-am cerut tuturor să dea dovadă înţelepciune. Nu ştiu ce a cerut UDMR, i-aş ruga să se ocupe de politică şi de restul să lase universitarii, români şi maghiari, să se ocupe. E rolul lor în primul rând, nu al politicienilor, care se pare că se pricep de la criza mondială la galoşii de gumă. PDL nu s-a băgat în problema aceasta, vrea doar să sprijine universitatea să rămână în top. Avem nevoie de toţi, români şi maghiari, n-avem nevoie de segregări", a afirmat Florea.

Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş a fost, în ultimele luni, subiectul unor controverse, în care formaţiunile politice maghiare au reclamat nerespectarea dreptului la învăţământ în limba maternă aşa cum prevede noua lege a educaţiei, iar cele româneşti, că se vrea "scindarea".

În urmă cu circa două săptămâni, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara că Uniunea are condiţii pentru susţinerea noului Guvern, precizând că formaţiunea sa doreşte încheierea unui protocol al coaliţiei pe 2012, care să se refere inclusiv la Facultatea de Medicină de la Mureş şi Autostrada Transilvania.

La rândul său, vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, afirma că problema învăţământului în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş "se poate rezolva printr-o hotărâre de Guvern".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Florea le cere politicienilor să nu se amestece în problema UMF Târgu Mureş.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Florea le cere politicienilor să nu se amestece în problema UMF Târgu Mureş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei