Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2012 - Anul XVII, nr. 42 (4947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poziţie

Onofrei consideră greva parlamentarilor opoziţiei un atac direct la democraţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene a PD-L, senatorul Orest Onofrei, a făcut ieri un apel către parlamentarii opoziţiei să înceteze greva şi să vină să apere democraţia în Parlament. În opinia lui Onofrei, greva opoziţiei reprezintă de fapt un atac direct la democraţie. Senatorul democrat-liberal a arătat că potrivit Constituţiei, Parlamentul este organismul reprezentativ al poporului şi unica autoritate legiuitoare a ţării, iar acţiunea opoziţiei, de a face nefuncţional acest organism reprezentativ suprem al poporului, înseamnă a bloca principalul instrument al unei democraţii.

„Dacă cineva poate fi acuzat de încercare de instaurare a dictaturii, ce definiţie mai clară poate fi decât nefuncţionarea Parlamentului. Fac un apel şi îi chemăm la lucru, să apere democraţia. Munca nu doare”, a spus Onofrei.

Dacă greva continuă, a adăugat prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, opoziţia împinge autorităţile statului să asigure funcţionarea ţării prin decizii, cum ar fi angajarea răspunderii, ordonanţe de urgenţă sau hotărâri de guvern. În opinia lui Onofrei, greva este „absolut imorală” pentru că parlamentarii opoziţiei sunt grevişti care beneficiază de cazare gratuită, de transport gratuit şi de indemnizaţie.

„Nu poţi să fii plătit din bani publici ca să stai în concediu în Bucureşti, la hotel plătit de Parlament, cu transport gratuit şi cu indemnizaţie”, a explicat Onofrei.

Legat de declaraţiile parlamentarilor opoziţiei cum că-şi vor dona indemnizaţiile, Orest Onofrei le atrage atenţia că Parlamentul nu este fundaţie umanitară, iar parlamentarii sunt reprezentanţi ai poporului care trebuie să facă legi şi nu acte de caritate. El a mai arătat că această formă de protest este un artificiu de iniţiativă politică prin care se legalizează chiulul de la Parlament „pe care unii parlamentari ai opoziţiei îl au ca mod de viaţă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei consideră greva parlamentarilor opoziţiei un atac direct la democraţie.
 Vizualizări articol: 1347 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Onofrei consideră greva parlamentarilor opoziţiei un atac direct la democraţie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(21 feb 2012, 11:05:17
Băi ariciule , tu ştii ce-i aia DEMOCRAŢIE ?
Nu , pe bune : ŞTII CE E ?
E o chestie ce nu ţi se potriveşte ţie
Când vei fi sincer poate ne spui şi de ce !

Până una-alta despre NESIMŢIRE ştii ceva ?
Ce ,,simţi’’ când te priveşti în oglindă ?
Eşti sluga ce nimeni nicicând n-o admira
Şi acum eşti slugă (da’.. cin’ să se prindă ?! )

Inteligenţa ta stârneşte grave îndoieli
Eşti operat de ruşine şi (pardon) libidinos
Toată viaţa ta ai făcut doar învârteli
Şi vorbeşti de “democraţie”? hm ! dubios !
1.1  RE: * trimis de
(21 feb 2012, 11:10:39
Corect si de acord 100%.
Poate insa trebuia pus un punct pe "i" atragand atentia pocaitului ca atentatul la democratie il face PDL prin asumarea repetata a raspunderii guvernului, prin ordonante de urgenta. Toate acestea justifica 100% plecarea efectiva a opozitiei, care nu poate face nimic prin motiunile de cenzura fiind minoritara. De ce plange de fapt acest CRIMINAL de COPII? Pentru ca le e foarte greu sa asigure CVORUMUL si pentru ca Roberta nu mai poate FURA ca de obicei, toata lumea fiind cu ochii pe ea, fiind stiute metehnele vagaboandei.
1.2  RE: * trimis de
(21 feb 2012, 11:19:53
Nesimtirea alesilor din opozitie atinge cote alarmante....
1.3  RE: * trimis de
(21 feb 2012, 16:35:40
DAca si PSD-UL ar fi avut simtul raspunderii si si-ar fi asumat masuri in timpul cat au guvernat cu siguranta tara noastra ar fi fost cu mult mai bine. Din pacate n-au facut nimic altceva decat sa vanda tara si sa-si umple buzunarele. Si acum de ce stau in greva? Ii interesesaza binele nostru? laughing)))))Hai sa fim seriosi, ii interereseaza doar sa puna mana pe putere.Sunt disperati dupa putere.
2.   Atac la.... trimis de
(21 feb 2012, 11:13:03
Exact cum astfel de declaratii reprezinta un atac direct la inteligenta multor romani ....
3.   Ce stie el de democratie? trimis de
(21 feb 2012, 11:19:14
boc nu a incalcat cu atatea ordonante de urgenta democratia?base nu s-a sters cu democratia si constitutia de cate ori i-a dictat lui boc ce sa faca?multe partide nu si-au bagat picioarele in democratie cand au carat alegatorii cu autobuzele spre sectiile de vot?
4.   Uuuuu trimis de
(21 feb 2012, 11:39:34
să vă ia dracu pedelistii bolii... când roberta voastra a furat 100 de voturi cu camere video în direct, aia nu era atac la democraţie??? boâţii dreacu!!! ce tupeu ordinar au excrocii ăştia!!!
5.   Pt cosovanu trimis de
(21 feb 2012, 12:28:53
In ce democratie traiesti tu bugetarule care esti?Daca se schimba puterea ce zici ii injuri pe astia sa-ti pastrezi locul?:))Am impresia ca ai o limba grozava. Vezi ca te ajuta tare si nu numai la vorbit.Baga repede un coment pentru Flutur si pntcd a pardon PDL. De fapt dupa alegerile din martie anul viitor o sa fie la fel:)) PNTCD=PDL:))
6.   .............. trimis de
(21 feb 2012, 13:00:58
Rusine opozitiei!
7.   Comentariu trimis de
(21 feb 2012, 16:03:08
nu inteleg de ce acest om daca tot nu face nimic bun in parlament nu tace macar din gura,sa nu mai provoace oamenii.poate lua exemplu chiar de la colegii parlamentari de suceava care nu au facut nimic pentru alesii lor dar vred ca le este rusine si tac din gura,nu-i vezi si auzi tot timpul la ziar.pentru banii incasati degeaba de la stat se vor revansa macar in opozitie.
8.   Comentariu trimis de
(21 feb 2012, 16:04:44
ma refeream la parlamentarii de la putere.
9.   LUI ONOFREI I-A CAZUT BUCLA IN OCHI trimis de
(21 feb 2012, 23:23:44
Domnu' liberalu sifonat ai grija ca ti-a cazut o bucla peste pupile si nu ai vazut ca si aritmetica lu tanti aia cracanata ROBERTA ANASTASE tot atac la democratie a fost si nu am vazut sa te lase nervii de asta , sau ai oarece labilitati de comportament ???
Mai lasa-ne matale cu morala asta de doi bani , sincer matale ti se sade mai bine cu palaria aia a matale ,calare pe un cal pestrit (de la mai multe partide politice) cu lassou-ti legat de gat la un capat alergand dupa dobitoace departe de lume, poate asa mai respiram si noi.
A incolti in matale germenul civic si esti pus pe treaba ... hai sictir ca nu va mai crede nimeni...
10.   Trebuie sa mai si zambim trimis de
(22 feb 2012, 09:36:26
In aceasta privinta doar, sunt de acord cu dl.Onofrei si umorul involuntar de care da dovada. Opozitia este chemata in Parlament, sa apere democratia. Deci, prin logica, dl.Onofrei ne atrage atentia ca democratia este in pericol altfel. Si, cine ar putea sa puna in pericol democratia, decat cei ramasi in Parlament, adica PDL si UDMR? "Vedeti, am mancarimi la palma, asa imi vine sa instaurez dictatura, daca va grabiti sa reveniti in Parlament, poate ma razgandesc...". Mai jos, dl. Onofrei afirma: „Dacă cineva poate fi acuzat de încercare de instaurare a dictaturii, ce definiţie mai clară poate fi decât nefuncţionarea Parlamentului...". Deci, dupa dl. Onofrei citire, "nefunctionarea Parlamentului" este "cineva", adica o persoana anume, nu "ceva", adica un lucru, o idee, un concept. Ma rog, este parerea dsa si trebuie sa o respectam, in spiritul democratiei mai mult inexistente. Dsa ne mai spune ca greva este "imorala", uitand ca in capitalism si democratia aferenta statul nu se conduce dupa moralitate sau dupa sharia islamista, ci dupa legi bine stabilite. Deci, pana la urma, am dori sa stim, "grevistii" respecta sau nu legea, lasand planul emotional deoparte, pentru urmatoarea telenovela de succes. "Nu poti sa fii platit din bani publici si sa stai in concediu in Bucuresti" se plange iar dl Onofrei de rautatile comise de catre onor democratia romaneasca. Si totusi este posibil, caci "grevistii" tocmai asta fac. Si nici o lege nu-i contrazice deocamdata, doar plansetele neputincioase ale... puterii.
11.   Asta e tara trimis de
(23 feb 2012, 17:18:25
demulte ori stau si ma gindesc. ''Suntem asa cum se spune in statistici? CRESTINI ? As vrea sa cred dar dupa vocabularul care il au cei mai multi comentatori pot sa spun ca nici pe departe nu suntem crestini nici macar cu numele nu ar trebui sa ne consideram asaca mai bine as zice eu ca macar cind citesc si alti ne putem controla vorbirea . RUSINE SA VA FIE CARE SCRITI VORBE URITE cit despre PSD si PNL as putea sa spun ca atit stiu sa prezinte alesi stind in balcon si facind galagie dar nu am auzit de la ei nici o solutie de a guverna tara cea ce da dovada ca pe ei nu ii intereseaza bunu mers a tari ci doar sa fie la putere au flaminzit iar MAI STATI INCA 12 ANI IN OPOZITIE SI POATE INVATATI SA MAI MERGETI SI LA MUNCA CA DE ASTA LUATI BANI

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei