Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2012 - Anul XVII, nr. 42 (4947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sanitas cere deblocarea posturilor în sănătate,achitarea drepturilor salariale câştigate în instanţă

Marţi, 21 Februarie 2012 (15:29:05)

Reprezentanţii sindicatului Sanitas solicită deblocarea posturilor vacante din sănătate, achitarea drepturilor salariale câştigate în instanţă şi eliminarea limitării cheltuielilor de personal în spitale, iar în cazul în care revendicările nu le sunt îndeplinite ar putea declanşa proteste.

Vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că federaţia va iniţia un referendum în rândul membrilor de sindicat pentru a vedea câţi dintre aceştia sunt de acord cu declanşarea unor acţiuni de protest la nivel naţional.

Sepi a spus că, în paralel, Federaţia Sanitas discută cu Guvernul şi Ministerul Sănătăţii pentru acceptarea unor revendicări ale angajaţilor din sănătate, precum deblocarea posturilor vacante din sistem, plata drepturilor salariale câştigate în instanţă, majorarea salariilor pentru redobândirea drepturilor din iunie 2010 şi modificarea articolului 197 din OUG 48/ 2011 privind limitarea cheltuielilor de personal la 70 la sută pentru instituţiile bugetare.

El a spus că a înaintat o solicitare de sprijin parlamentarilor, pentru iniţierea unor demersuri legislative pentru modificarea OUG 48/2011, iniţiative care ar urma să se dezbată în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

"Rugăm parlamentarii, indiferent că sunt de la putere sau din opoziţie, să facă un efort şi să se întrunească pentru a dezbate această problemă importantă. Dacă nu se modifică aceste prevederi privind limitarea cheltuielilor de personal din spitale, multe unităţi vor ajunge în imposibilitatea de a-şi mai plăti angajaţii şi, cel mai grav, îşi vor pierde medicii şi personalul specializat", a spus Sepi.

El a afirmat că pentru deblocarea posturilor din sănătate a existat un proiect de hotărâre propus de vechiul Guvern, însă iniţiativa nu a mai ajuns în dezbatere.

Potrivit sursei citate, în cazul în care aceste revendicări nu sunt îndeplinite, Federaţia Sanitas ar putea recurge la o serie de proteste la nivel naţional, o decizie urmând să fie luată după consultarea membrilor de sindicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanitas cere deblocarea posturilor în sănătate,achitarea drepturilor salariale câştigate în instanţă.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sanitas cere deblocarea posturilor în sănătate,achitarea drepturilor salariale câştigate în instanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei