Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2012 - Anul XVII, nr. 42 (4947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tokes spune că partidelor româneşti le place UDMR întrucât "vinde marfa cu preţul cel mai scăzut"

Marţi, 21 Februarie 2012 (17:21:00)

Preşedintele CNMT, Tokes Laszlo, afirmă că declaraţia liderului PSD, Victor Ponta, potrivit căreia şi-ar dori ca UDMR să intre în Parlament, "şi nu partidul lui Tokes", este "supărătoare", adăugând că partidelor româneşti le place Uniunea "pentru că UDMR vinde marfa cu preţul cel mai scăzut".

Preşedintele CNMT, Tokes Laszlo, a declarat, marţi, la Sfântu Gheorghe, că "este supărătoare" afirmaţia liderului PSD, Victor Ponta, conform căreia UDMR trebuie să intre în Parlament, "şi nu partidul lui Tokes", întrucât din punctul de vedere al USL "Tokes reprezintă un mod de a face politică extremist, aproape fascist", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este supărătoare, mai ales că UDMR tace în această privinţă, deşi suntem membri ai aceluiaşi Partid Popular European. Îmi pare rău că domnul Ponta stă chiar la un astfel de nivel scăzut, post-comunist, la care se află. Nu iau în serios ceea ce declară, deşi sunt silit, atâta timp cât dânşii conduc la sondajele de opinie privind alegerile care vor urma, cu un procentaj foarte înalt. Vezi, Doamne, ai de-a face cu astfel de parteneri politici şi după 22 de ani de democratură...", a afirmat Tokes Laszlo.

Preşedintele CNMT a subliniat că, "din păcate", nu există o deosebire marcantă între politicile diferitelor partide din România.

Potrivit acestuia, încă nu s-au clarificat "fronturile", încă nu se găsesc acei "democraţi adevăraţi", care vor să slujească interesele întregii societăţi, inclusiv ale maghiarilor din România.

"Cum vine Ponta să-şi aleagă partenerul din partea maghiarilor? El este obligat, ca un om politic cu simţul responsabilităţii, să accepte acei parteneri care au fost aleşi sau trimişi de comunitatea maghiară", a afirmat Tokes.

El a adăugat că liderul PSD nu are o astfel de "libertate" de a-şi alege partenerul politic.

"De altfel, înţeleg logica dânsului (a lui Victor Ponta - n.r.) şi a politicului românesc, în general. Lor le place UDMR pentru că UDMR vinde marfa cu preţul cel mai scăzut şi e adevărat că ei doresc un astfel de partener ieftin, cu care se poate face orice în această ţară, chiar poate fi umilit în felul în care o fac naţionaliştii, post-comuniştii români, de 22 de ani încoace. Este uitată Timişoara, este uitat faptul că ne-am unit cu românii, cu maghiarii, cu germanii, cele zece minorităţi bisericeşti, respectiv minorităţi etnice. Ce exemplu extraordinar a dat Timişoara chiar Europei în acele vremuri de dictatură. Dacă nu putem continua schimbarea regimului, a societăţii, ceea ce am început în 1989, atunci în România nu va avea loc o adevărată schimbare de regim", a conchis preşedintele CNMT.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţinea, recent, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că îşi doreşte "ca UDMR să intre în Parlament, şi nu partidul lui Tokes", întrucât din punctul de vedere al USL "Tokes reprezintă un mod de a face politică extremist, aproape fascist", adăugând însă că ar vrea ca UDMR să fie în opoziţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tokes spune că partidelor româneşti le place UDMR întrucât "vinde marfa cu preţul cel mai scăzut".
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tokes spune că partidelor româneşti le place UDMR întrucât "vinde marfa cu preţul cel mai scăzut"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei