Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2012 - Anul XVII, nr. 42 (4947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IM: Campanie de verificare a modului de utilizare a echipamentelor cu combustibili gazoşi

Marţi, 21 Februarie 2012 (17:54:05)

Inspecţia Muncii (IM) a dispus începerea unei campanii de verificare, la nivel naţional, a modului în care utilizatorii de echipamente de muncă care funcţionează cu combustibili gazoşi respectă prevederile legale de sănătate şi securitate în muncă, se arată într-un comunicat remis, luni, MEDIAFAX.

"Ca o măsură prevenită, Inspecţia Muncii va verifica, prin intermediul inspectoratelor teritoriale de muncă, în perioada 22 februarie -2 martie, la nivel naţional, modul în care utilizatorii de echipamente de muncă ce funcţionează cu combustibi gazoşi respectă prevederile legale de sănătate şi securitate în muncă", a declarat inspectorul general de stat de la IM, Danteş Nicolae Bratu.

Inspecţia Muncii precizează că în cazul celor două explozii din 19 februarie de la Sigetu Marmaţiei, prin decizia Inspectorului General de Stat s-a constituit o comisie formată din inspectori de muncă specializaţi în domeniul petrol şi gaze şi care vor cerceta cele două evenimente sub aspectul cauzelor şi împrejurărilor producerii lor şi a măsurilor ce se impun pentru prevenirea repetării unor astfel de situaţii.

Inspecţia Muncii precizează că, în sensul prevederilor Legii 319/2006, Legea sănătăţii şi securităţii în muncă, prin accident de muncă se înţelege "vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu şi care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel putin trei zile calendaristice, invaliditate ori deces".

De asemenea, atunci când sunt accidentate cel puţin trei persoane în acelaşi timp şi din aceeaşi cauză se consideră că este accident de muncă colectiv.

"În cazul în care accidentele colective sunt generate de unele evenimente deosebite, precum avariile sau exploziile, cercetarea accidentului colectiv de muncă se face de către Inspecţia Muncii. Comisia de cercetare trebuie să finalizeze ancheta, conform legii, în 15 zile de la producerea evenimentelor, dar în cazul în care vor fi cerute expertize suplimentare, termenul pentru prezentarea concluziilor poate fi amânat", se arată în comunicat.

La finalizarea cercetării evenimentului, în funcţie de concluziile anchetei, inspectorii de muncă pot dispune sancţiuni pentru încălcarea legislaţiei din domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, iar în cazul în care se constată că sunt întrunite elementele constitutive ale unor infracţiuni, procesul verbal de cercetare este transmis organelor de cercetare penală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IM: Campanie de verificare a modului de utilizare a echipamentelor cu combustibili gazoşi.
 Vizualizări articol: 588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IM: Campanie de verificare a modului de utilizare a echipamentelor cu combustibili gazoşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei