Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2012 - Anul XVII, nr. 42 (4947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitare

Liderul PSD Suceava vrea să ştie ce s-a întâmplat cu banii împrumutaţi de statul român

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că statul român s-a împrumutat de la începutul acestui an şi până în prezent cu o sumă de aproape două ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Nechifor a explicat că, dacă în suma împrumutată în primele două luni ale anului 2011 a fost de 2,5 miliarde de euro, în aceeaşi perioadă din acest an suma împrumutată de statul român este de 4,7 miliarde de euro. „Cerem şi noi explicaţii pentru aceste sume împrumutate. Nu văd de ce este nevoie de această stare de împrumut atât de agitată. Atât de mulţi bani daţi pentru România. Nu înţeleg pentru că în acelaşi timp nu văd să se mişte nimic în România”, a spus liderul social-democraţilor suceveni.

Cătălin Nechifor a subliniat că s-ar fi aşteptat la o creştere a fondurilor europene atrase de România, cu atât mai mult cu cât a fost schimbat şi ministrul Dezvoltării Regionale, iar în Guvern a fost înfiinţat şi un Minister al Afacerilor Externe. Nechifor a precizat că în luna ianuarie 2012 România nu a reuşit să atragă nici măcar un singur euro din fondurile europene pe care le poate accesa ţara noastră.

„În acest moment sunt blocate circa 3,3 miliarde de Euro pe ceea ce înseamnă programul de dezvoltare a resurselor umane, prin Programul Operaţional Sectorial. Nu înţeleg raţiunea pentru care actualul Guvern PD-L se împrumută atât de mult. Sunt totuşi circa 4,7 miliarde de euro. Această sumă atârnă foarte greu în balanţa de plăţi a României, în datoria publică, în deficitul bugetar şi în tot ceea ce înseamnă indicatori macro-economici care compun o situaţie economică a unei ţări”, a declarat Nechifor.

El a adăugat că românii trebuie să ştie care este destinaţia acestor împrumuturi, în condiţiile în care banii sunt împrumutaţi de actuala putere, însă vor trebui returnaţi de viitorul Guvern şi de către cetăţenii României.

„Trebuie să ştim unde s-au dus banii şi în ce proiecte. Poate s-au dus la pensii, la salarii, dar trebuie să o ştim clar, pentru că asta înseamnă transparenţa pe care şi Traian Băsescu a cerut-o de la guvernanţi”, a încheiat Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul PSD Suceava vrea să ştie ce s-a întâmplat cu banii împrumutaţi de statul român.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liderul PSD Suceava vrea să ştie ce s-a întâmplat cu banii împrumutaţi de statul român0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   USL = PCR = Mizerie trimis de
(21 feb 2012, 11:24:34
Pai ar trebui mai intai sa inceapa cu domnul Marza....sa afle ce a facut acesta cu banii judetului... pe care la lasat in epoca medievala... ce a facut domnul marza si apropiatii lui nechifor cu banii de pe utilitati si mediu... si multe altele..
1.1  RE: USL = PCR = Mizerie trimis de
(21 feb 2012, 16:39:58
S-au umplut gaurile lasate de psd cu banii astia. si alte tari s-au imprumutat, era criza. daca d-l Nechifor nu intelege atat lucru, sa se lase de politica si sa se apuce de gradinarit.
1.2  RE: USL = PCR = Mizerie trimis de
(21 feb 2012, 17:44:37
Apropiați lui nechifor si au cumpărat iepuri ...ca sa i pupi tu pe toți undeva , cetateanule onest!
2.   :)) trimis de
(21 feb 2012, 12:33:39
Bah baiatule tu esti cu capu rau tare. De morti numai de bine:))
Unde sunt banii asta e pb. nu ce a facut unu sau altu. Eu sunt tinar inca nu vreau sa platesc datorii o viata pt niste natarai din guvern. Despre ce vorbim aici?
2.1  RE: :)) trimis de
(21 feb 2012, 17:45:34
Despre iepuri....
3.   ....................... trimis de
(21 feb 2012, 13:00:06
In perioada de criza s-au realizat multe proiecte de anvergura!
4.   Comentariu trimis de
(21 feb 2012, 14:05:27
La cate s-au facut pentru judetul nostru, nu cred ca e de bun simti sa intrebi unde-s banii. Dar se pare ca de la Nechifor nu te poti astepta la mai mult.
4.1  RE: Comentariu trimis de
(21 feb 2012, 17:48:48
Ciocul mic , cartof prajit ! Eu cred ca marza i o dat banii lu astalalt ca sa facă bucovina însărcinată, oul si sa aducă trenul in muncipiu ,vorba lu primaru

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei