Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2012 - Anul XVII, nr. 42 (4947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liberalul Ioan Ghişe a asigurat cvorumul Comisiei de afaceri europene a Senatului

Marţi, 21 Februarie 2012 (16:59:32)

Senatorul PNL Ioan Ghişe a asigurat, marţi, cvorumul şedinţei Comisiei de afaceri europene a Senatului, la care au participat şi ministrul Leonard Orban şi noua conducere a Autorităţii de Management a POSDRU.

Comisia menţionată are 11 membri, iar Ghişe a fost singurul reprezentant al opoziţiei dintre cei şase senatori care au participat la şedinţă.

"Eu am asigurat cvorumul şedinţei, dar am stabilit cu colegii mei liberali ca acolo unde sunt subiecte de interes internaţional să participăm", a declarat, pentru MEDIAFAX, senatorul liberal.

El a precizat că a participat şi la şedinţa de săptămâna trecută a comisiei, ocazie cu care a solicitat ca din partea acesteia să fie solicitată Ministerului Economiei şi Ministerului Afacerilor Europene un studiu ştiinţific despre impactul pe care îl vor avea asupra dezvoltării economiei României aplicarea în anii următori a restricţiilor bugetare prevăzute de tratatul de guvernanţă fiscală, care ar urma să fie semnat săptămâna viitoare la Bruxelles.

"Puterea actuală ne bagă cu ochii închişi în ceva care o să ne afecteze dezvoltarea ani la rând", a spus Ghişe.

Prezent la şedinţă, ministrul Leonard Orban i-a răspuns lui Ghişe că un astfel de studiu de impact nu există şi că nu va putea fi elaborat până când nu vor fi finalizate la sfârşitul acestui an negocierile la nivelul UE privind exerciţiul financiar 2014-2020, în care vor fi cuprinse şi sumele de care va beneficia România de la Bruxelles. El a precizat că până luna viitoare ar putea fi elaborată "o evaluare parţială" a impactului măsurilor din tratatul de guvernanţă fiscală.

Orban a subliniat că nu crede că tratatul de guvernanţă fiscală va "frâna evoluţia dezvoltării româneşti", adăugând că infrastructura României nu va fi afectată datorită suportului fondurilor europene care vor fi semnificative şi pentru exerciţiul 2014-2020. De asemenea, ministrul Afacerilor Europene a arătat că "participarea la tratat şi aplicarea acestuia ar putea fi uşa de intrare a României în zona euro", iar rămânerea în afara acestuia ar putea fi "o eroare fundamentală din punct de vedere politic şi strategic".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalul Ioan Ghişe a asigurat cvorumul Comisiei de afaceri europene a Senatului.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liberalul Ioan Ghişe a asigurat cvorumul Comisiei de afaceri europene a Senatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei