Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 feb 2012 - Anul XVII, nr. 42 (4947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Contestaţia în cazul avertismentului CNCD dat preşedintelui, amânată de instanţă pentru 15 mai

Marţi, 21 Februarie 2012 (14:47:53)

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, marţi, judecarea contestaţiei FACIAS la decizia CNCD de a-l sancţiona cu avertisment pe preşedintele Băsescu pentru declaraţiile privind posibilul urmaş de monarh cu dizabilităţi, cerând reprezentantului ONG-ului să demonstreze că are mandat de reprezentare.

Marţi, la primul termen al procesului, instanţa a cerut reprezentantului FACIAS ca până la termenul următoor al procesului, stabilit pentru 15 mai, să facă dovada că a fost împuternicit să reprezinte organizaţia în acest proces.

În 17 octombrie 2011, preşedintele Traian Băsescu a fost sancţionat cu avertisment de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în cazul declaraţiilor făcute într-o emisiune televizată referitoare la "urmaşii cu dizabilităţi" ai unui monarh. Băsescu afirma atunci, referindu-se la monarhie, că "80% din români sunt convins că vor să îşi aleagă şeful de stat". "Bun, rău, dar ştiu că îl schimbă. Ce te faci cu unul care e pe viaţă şi mai lasă şi moştenitori? Dacă iese vreunul cu dizabilităţi, ce te faci? Rămâi cu el şef de stat?", a spus şeful statului.

Membrii CNCD au calificat declaraţia ca fiind faptă de discriminare. Reclamaţia a fost făcută de senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu şi de reprezentanţii Fundaţiei pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS).

Decizia CNCD a fost contestată de FACIAS în decembrie 2011, sesizarea fiind judecată marţi, la Curtea de Apel Bucureşti.

Judecătorul a constatat că la dosar nu există niciun document din care să reiasă împuternicirea dată de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) consilierului juridic Oana Florea, cea care s-a prezentat la dezbateri.

Astfel, judecătorul i-a cerut consilierului Oana Florea, care este şi director executiv al fundaţiei, să depună la dosar acte prin care să dovedească împuternicirea ei de către FACIAS pentru a reprezenta şi apăra ONG-ul în acest proces. Totodată, instanţa i-a cerut Oanei Florea să depună şi documente din care să reiasă calitatea acesteia de consilier juridic.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a amânat judecarea cauzei pentru 15 mai.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contestaţia în cazul avertismentului CNCD dat preşedintelui, amânată de instanţă pentru 15 mai.
 Vizualizări articol: 639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Contestaţia în cazul avertismentului CNCD dat preşedintelui, amânată de instanţă pentru 15 mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei