Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2011 - Anul XVI, nr. 218 (4816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PCM a tipărit 250.000 de cărţi poştale pentru campania legată de identitatea maghiară

Joi, 15 Septembrie 2011 (16:31:55)

PCM a tipărit 250.000 de cărţi poştale pe care le va distribui oamenilor în cadrul unei campanii lansate pentru ca cei care se consideră secui sau ceangăi să îşi asume, la recensământ, apartenenţa la comunitatea maghiară.

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, a anunţat, joi, la Sfântu Gheorghe, într-o conferinţă de presă, lansarea unei campanii prin care formaţiunea recomandă tuturor maghiarilor din România ca la recensământul general al populaţiei să îşi declare identitatea naţională, nu pe cea "regională", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Szasz, PCM a tipărit în total 250.000 de cărţi poştale care vor fi distribuite la nivel naţional în cutiile poştale ale cetăţenilor.

Cărţile poştale, cu imaginea unui copil, sunt inscripţionate pe faţă cu mesajul "Raportez: sunt Maghiar!”, iar pe verso cu un îndemn către toţi maghiarii din România să îşi asume identitatea naţională, respectiv cea maghiară.

"Dacă vei fi întrebat că eşti maghiar, secui sau ceangău, la recensământ poţi să ai un singur răspuns: «Raportez, sunt Maghiar!»", scrie pe cărţile poştale care au sigla PCM.

"PCM a început azi (joi - n.r.), la Sfântu Gheorghe, campania pentru recensământ, prin care am dori să atragem atenţia tuturor etnicilor maghiari să se declare maghiari când vor fi întrebaţi şi să nu fie de acord cu intenţia celor de la putere care vor ca secuii şi ceangăii să fie socotiţi de o altă etnie decât cea maghiară", a spus Szasz Jeno.

Potrivit acestuia, cât timp oltenii, moldovenii, maramureşenii sau dobrogenii nu sunt socotiţi de altă etnie decât cea română, nici cei care trăiesc în Ţinutul Secuiesc nu sunt de acord ca identitatea regională să primeze înaintea identităţii lor naţionale.

Preşedintele PCM a lansat şi un apel către cei care vor primi cărţile poştale primite de la PCM să le dea mai departe, în aşa fel încât să ajungă la cât mai mulţi maghiari.

La sfârşitul lunii august, delegaţii la Congresul PCM de la Târgu Mureş au votat o hotărâre cu privire la "Întărirea identităţii naţionale maghiare din Transilvania", care prevede, printre altele, că aceia care se consideră secui sau ceangăi trebuie să îşi asume, la recensământ, apartenenţa la comunitatea maghiară. Hotărârea se referă la problema dublei cetăţenii acordate de statul ungar maghiarilor de peste graniţe şi la recensământul din această toamnă din România.

Astfel, PCM "a constatat că legea dublei cetăţenii din Ungaria pune pe baze noi identitatea maghiară", întrucât prin aceasta "se poate realiza reunirea, fără modificarea frontierelor, a integrării naţionale a tuturor celor care sufleteşte, prin limbă, cultură, îşi aparţin reciproc.

În plus, delegaţii la Congresul PCM de la Târgu Mureş au însărcinat conducerea partidului să desfăşoare la nivel local campanii în rândul maghiarilor, "pentru ca orice maghiar din România să solicite cetăţenia ungară şi să beneficieze de facilităţile aferente". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PCM a tipărit 250.000 de cărţi poştale pentru campania legată de identitatea maghiară.
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PCM a tipărit 250.000 de cărţi poştale pentru campania legată de identitatea maghiară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei