Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2011 - Anul XVI, nr. 218 (4816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buzău va fi primul judeţ în care surdo-muţii vor putea apela Serviciul unic de urgenţă 112

Joi, 15 Septembrie 2011 (17:01:44)

Buzău va fi primul judeţ în care surdo-muţii vor putea să apeleze Serviciul unic de urgenţă 112, joi fiind realizată prima testare a aparaturii cu ajutorul căreia persoanele cu dizabilităţi vor putea cere ajutorul autorităţilor atunci când sunt în dificultate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Propunerea de a crea un sistem prin care persoanele cu deficienţe de vorbire şi auz să aibă acces la Serviciul 112 aparţine organizaţiei neguvernamentale 1 Iunie din Buzău, coordonată de o buzoiancă al cărei fiu este surdo-mut.

Potrivit coordonatorului Asociaţiei 1 Iunie, Ionica Tarău, un apel venit la dispeceratul pentru surdo-muţi poate fi iniţiat cu ajutorul tehnologiei 3 G. Practic, orice surdo-mut, având un telefon şi un abonament 3 G, poate iniţia un apel video pentru a anunţa o situaţie de urgenţă. Apelul este preluat de interpreţi în limbajul mimico-gestual care, după ce discută cu apelantul, pot transmite mai departe informaţiile către Sistemul unic de urgenţă 112.

Avantajul este că, odată preluat apelul de către o persoană autorizată, pot fi transmise echipajelor de intervenţie şi primele informaţii despre starea unui pacient surdo-mut.

"Persoanele surdo-mute din judeţul Buzău vor avea în sfârşit acces la Serviciul unic de urgenţă 112. Astăzi (n.r. - joi) am testat sistemul, iar lucrurile au decurs perfect. Este pentru prima dată după ani de zile când am reuşit împreună cu autoritatea publică locală, în speţă Prefectura Buzău, printr-un parteneriat, să susţinem pentru surdo-muţi Serviciul 112. La acest moment, sistemul este limitat pentru că nu am avut finanţare de nicăieri decât aportul Asociaţiei 1 Iunie la care s-a completat subvenţia obţinută de Ministerul Muncii. Telefoanele 3 G sunt destul de scumpe, la fel şi abonamentele. Deocamdată, avem patru astfel de telefoane şi zece modemuri internet prin camere web", a precizat, joi, pentru MEDIAFAX preşedintele Asociaţiei 1 Iunie, Ionica Tarău.

Dispeceratul va deveni funcţional de la sfârşitul acestei luni, iar în cadrul serviciului vor lucra persoane surdo-mute, dar şi interpreţi ai limbajului mimico-gestual.

Dacă se va dovedi un succes la Buzău, proiectul-pilot ar putea fi extins în toată ţara. Singurul impediment ar fi costurile mari cu tehnologia pe care un surdo-mut trebuie să o aibă pentru a iniţia un apel.

În judeţul Buzău, sunt aproximativ 700 de persoane surdo-mute, iar la nivelul întregii ţări 34.000. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Buzău va fi primul judeţ în care surdo-muţii vor putea apela Serviciul unic de urgenţă 112.
 Vizualizări articol: 554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buzău va fi primul judeţ în care surdo-muţii vor putea apela Serviciul unic de urgenţă 1120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei