Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 aug 2011 - Anul XVI, nr. 201 (4799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Igaş: Am avut feedback pozitiv de la primari referitor la funcţionarea poliţiei rurale

Vineri, 26 August 2011 (15:37:11)

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a spus, vineri, la Mangalia, că reprezentanţii MAI au avut feedback pozitiv din partea primarilor de comune în cadrul evaluării modului de funcţionare a poliţiei rurale.

Traian Igaş a participat, vineri, la lucrările Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, în Mangalia, alături de peste 50 de primari, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Una din temele de discuţie a fost modul de funcţionare a secţiilor de poliţie în mediul rural.

"Noi ne aflăm în faza de evaluare a modului în care funcţionează poliţia în mediul rural, potrivit noului concept, şi mă bucur că avem un feed-back pozitiv din partea primarilor de comune. Reorganizarea poliţiei în zona rurală este bine înţeleasă, mai ales că patrularea 24 de ore din 24 asigură prezenţa permanentă a poliţiştilor în stradă, implicit o mai bună prevenire a faptelor antisociale şi o reacţie mai rapidă în sprijinul cetăţenilor", a declarat Traian Igaş.

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, susţinea în 18 august, că secţiile de Poliţie Rurală din ţară trebuie să fie operaţionale până la 30 septembrie, şi că deşi sunt piedici de ordin logistic în înfiinţarea acestor secţii, din toate evaluările reiese că acest concept vine să crească siguranţa publică.

Aflat în 24 iunie, la Constanţa, Liviu Popa preciza că, în urma reorganizării poliţiilor din mediul rural, va creşte eficienţa serviciului poliţienesc şi calitatea acestui serviciu pentru cetăţeni.

"Cred că această reorganizare vine să eficientizeze serviciul poliţienesc, să crească, dacă vreţi, calitatea acestui serviciu pentru cetăţeanul din mediul rural. Cred că printr-o relocare şi printr-o readunare a resurselor pe care poliţia le are într-o anumită zonă putem să ne stabilim priorităţile şi să alocăm pe priorităţi aceste resurse. Ştiţi că în România există o comună în judeţul Bistriţa cu 127 de locuitori, există comune cu 200, 300 de locuitori care beneficiază, conform principiului egalităţii pentru fiecare comună, de aceleaşi resurse în condiţiile în care sunt comune de 7.000, 10.000 de locuitori care la fel beneficiază de aceleaşi resurse umane financiare şi logistice", explica chestorul Liviu Popa.

El spunea că prin reorganizarea poliţiei rurale va scădea timpul de intervenţie la un eveniment, care în prezent, în majoritatea cazurilor depăşeşte o jumătate de oră. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Igaş: Am avut feedback pozitiv de la primari referitor la funcţionarea poliţiei rurale.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Igaş: Am avut feedback pozitiv de la primari referitor la funcţionarea poliţiei rurale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei