Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 aug 2011 - Anul XVI, nr. 201 (4799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Vizita Patriarhului României în Bucovina

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a efectuat timp de trei zile o vizită în Bucovina. Astfel, Preafericirea Sa, însoţit de Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a vizitat sâmbătă, 20 august, Mănăstirea Humor, fiind întâmpinaţi de Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi de obştea Mănăstirii. Aici, Preafericitul Părinte Daniel a evocat frumuseţea Mănăstirii Humor.
În a doua zi a vizitei Sale, duminică, 21 august, Preafericirea Sa a sfinţit Biserica „Naşterea Maicii Domnului”, din oraşul Gura Humorului, judeţul Suceava, înconjurat fiind de un sobor de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod, şi în prezenţa a mii de credincioşi.
La finalul slujbei de sfinţire, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit celor prezenţi despre semnificaţiile acestui moment deosebit din viaţa creştinilor din oraşul sucevean Gura Humorului. Apoi, Preasfinţitul Părinte Episcop Corneliu a dat citire actului de sfinţire.
În continuare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de soborul de ierarhi, de preoţi şi diaconi, a oficiat, pe o scenă special amenajată în faţa bisericii, slujba Sfintei Liturghii.
La final, primarul oraşului, Marius Ursăciuc, a acordat Preafericitului Părinte Patriarh Daniel titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului Gura Humorului şi, de asemenea, Preafericirea Sa a primit şi Cheia oraşului Gura Humorului, simbol oferit pentru prima dată în istoria acestei localităţi.
În a treia zi a vizitei, luni, 22 august, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vizitat complexul monahal de la Mănăstirea Suceviţa din judeţul Suceava.
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat strădaniile maicilor de la această mănăstire şi a punctat totodată aspecte referitoare la necesitatea folosirii icoanelor vechi, precum cele de la Suceviţa, în explicarea unor texte liturgice. De asemenea, Preafericirea Sa a vorbit celor prezenţi despre unicitatea picturii şi a apreciat grija pentru conservarea patrimoniului sacru bisericesc. La final, Preafericitul Părinte Daniel a oferit maicii stareţe Mihaela o Sfântă Evanghelie în versiune nouă, precum şi alte volume pentru îmbogăţirea bibliotecii.

În urma vizitei întreprinse pe 22 august, la Mănăstirea Suceviţa, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vizitat şi Mănăstirea Moldoviţa din comuna Vatra Moldoviţei, judeţul Suceava.
Şi cu acest prilej Patriarhul României a rostit un cuvânt în care a arătat ce anume îi atrage pe credincioşi să vină la mănăstirile bucovinene.
În încheierea vizitei, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Pimen, a ţinut să-i mulţumească Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru susţinerea şi promovarea mănăstirilor din Bucovina.

(sursa: www.basilica.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vizita Patriarhului României în Bucovina.
 Vizualizări articol: 1746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Vizita Patriarhului României în Bucovina4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(26 aug 2011, 11:05:17
Ce memorie scurtă are creştinu’ ?!
A uitat că totul se leagă şi totul ne leagă
A uitat de ce la ucis Cain pe Abel (de ex. )
A uitat de istoria omenirii antropofagă

A uitat că nu-i sufiecient să spui : e cum e !
A uitat că Dumnezeu e şi-n noi ( fără resemnare )
A uitat că unui creştin îi trebuie doar o văpaie
Să ardă cu speranţa-n suflet pân’ ce moare

Popa e ,azi ,cireaşa de pe coliva tranziţiei
Nu vrea să fie alături de creştin , vrea doar să-l mulgă
Deparcă-ntre ei s-ar fi dat startul competiţiei :
Care poate ( din cele lumeşti ) mai mult să zmulgă
2.   Comentariu trimis de
(26 aug 2011, 15:56:25
de unde si cuvantul asta de ,,preafericitu'' daca ar stii crestinii cine e cu adevarat acest individ pe nume daniel ciobotea nu sa-r mai uita la el cu atata speranta de parca ar fi mesia pt ca acest individ are legaturi cu masoneria asa k nu va mai inchinati la un bandit comunist!!!!!!!!!!!!!!!!!1
2.1  RE: Comentariu trimis de
(26 aug 2011, 17:49:18
Toti din functii de conducere sunt masoni. Si ma refer la functii inalte in stat.
ILUMINATI...nu doarme.
Dar de acum vb si de teoria conspiratiei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei