Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 aug 2011 - Anul XVI, nr. 201 (4799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pleacă din sistem

Ameninţaţi de restructurări, poliţiştii, jandarmii şi pompierii renunţă singuri la uniforme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul de reorganizare a Ministerului de Interne, care presupune restructurări importante în structurile de poliţie, jandarmerie şi pompieri, va afecta mai puţine persoane decât se estima. Asta pentru că unii oameni în uniformă au ales să plece de bunăvoie, înainte de a fi supuşi examenelor organizate în această vară pentru a se stabili cine pleacă şi cine rămâne. O parte dintre ei şi-au găsit servicii mai bine plătite în ţară, alţii au ales să emigreze, în timp ce unii mai în vârstă şi-au grăbit pensionarea. 

 

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava iniţial se estima că procesul de reorganizare va duce la încetarea raporturilor de muncă cu aproximativ 40 dintre angajaţi, adică în jur de 5% din totalul personalului. Această cifră era valabilă în luna iunie. După cum a precizat colonelul Ioan Burlui, şeful ISU Suceava, între timp 14 angajaţi au plecat la cerere din sistem, astfel că numărul celor care vor fi restructuraţi efectiv este ceva mai mic.

„Cifra exactă a celor la care va trebuie să renunţăm se va cunoaşte pe 15 septembrie. În principiu sperăm şi căutăm soluţii ca numărul de raporturi de muncă încetate să fie cât mai mic”, a precizat colonelul.

Trebuie spus că la ISU Suceava plecările voluntare sunt deja aproape un fenomen. De exemplu, în afara acestor 14 plecării recente, alte 30 s-au înregistrat anul trecut şi în prima parte a lui 2011. Printre cei plecaţi se numără inclusiv ofiţeri, un exemplu fiind locotenentul Ioana Istrati, care era purtător de cuvânt al ISU. Locotenentul, împreună cu soţul său, ofiţer de poliţie, a ales să plece în străinătate.   

 

Restructurări, demisii şi posturi blocate înseamnă scădere a eficienţei 

Oameni din sistem avertizează că plecările masive, restructurările, concomitent cu blocarea angajărilor, toate se vor răsfrânge în calitatea intervenţiilor la incendii sau alte situaţii de urgenţă, iar această situaţie este valabilă din păcate şi în ceea ce priveşte Jandarmeria, dar mai ales Poliţia.    

După ultimele tăieri de salarii, un subofiţer din cadrul ISU mai ridică la sfârşit de lună doar în jur de 1.000 de lei, aproape jumătate faţă de salariul de acum doi ani de zile.

 

Plecări multe şi pensionări la Poliţie şi Jandarmerie

În ceea ce priveşte Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, şi aici situaţia este asemănătoare. După cum a precizat subcomisarul Alin Botezatu, din cadrul Serviciului Cabinet, de la 1 iunie şi până în prezent 18 angajaţi au ieşit din sistem, şase prin demisii şi 12 prin pensionări, la termen, dar şi anticipat, din motive medicale sau de altă natură. În aceste condiţii, în cadrul procesului de reorganizare care se va finaliza în curând, IPJ Suceava mai are de tăiat maxim zece posturi.

Printre cei care au demisionat recent se numără şi inspectorul Bogdan Tonegari, care era şeful Biroului Rutier al Poliţiei Câmpulung Moldovenesc. Acesta nu a dorit să comenteze motivele demisiei, argumentând că sunt de ordin personal. 

În ceea ce priveşte Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, căpitanul Bogdan Cornaci, purtător de cuvânt, a informat că de la 1 iunie opt cadre au renunţat la uniformă, iar două s-au pensionat.

În aceste condiţii, Jandarmeria nu mai trebuie să renunţe la 40 de angajaţi, cum se estima iniţial, ci la aproximativ 30.

 

Poliţiştii din Lotul Siret renunţă la funcţii

În fine, şi Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava a înregistrat multe plecări din sistem, imediat după ce s-a anunţat procesul de reorganizare, însă aici situaţia este mai deosebită.  

Comisarul Ilie Poroch Seriţan, purtător de cuvânt, ne-a declarat că de la 1 iunie şapte agenţi şi un angajat din personalul civil şi-au dat demisia, în timp ce trei agenţi şi un ofiţer s-au pensionat. El a mai precizat că majoritatea celor plecaţi fac parte din Lotul Siret, fiind trimişi în judecată în dosarul în care sunt acuzaţi că au luat şpagă. Ei erau suspendaţi din funcţii, însă nu şi daţi afară, o astfel de măsură putând fi luată doar după ce instanţa se va pronunţa definitiv privind presupusa lor vinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ameninţaţi de restructurări, poliţiştii, jandarmii şi pompierii renunţă singuri la uniforme.
 Vizualizări articol: 807 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Ameninţaţi de restructurări, poliţiştii, jandarmii şi pompierii renunţă singuri la uniforme4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa traiti...bine!!! trimis de
(26 aug 2011, 13:09:35
Sa vedem daca o sa-l mai votati si de data asta!
1.1  RE: Sa traiti...bine!!! trimis de
(26 aug 2011, 13:19:43
il vor vota si de data asta pentru ca in campania electorala el va veni din nou cu un ajutor pentru oameni...va veni cu o idee inovatoare...si va prosti lumea ca de fiecare data...
2.   Comentariu trimis de
(26 aug 2011, 13:37:18
Daca romanul de-a lungul timpului a pus botul la o punga de faina si o sticla de ulei ce sa ne mai miram astazi.Ne meritam soarta, guvernul ar trebui sa ne jupoaie de vii si sa puna sare pe noi.E normal ca intr-o tara asa zisa europeana cum e Romania, politistii si jandarmii sa isi cumpere materialele din dotare pentru a putea sa isi execute atributiile de serviciu ? Si mai avem pretentii ca politia sa fie in slujba cetateanului.
3.   NORMALITATE trimis de
(26 aug 2011, 20:53:47
LA CE AU AJUNS AUTORITATILE STATULUI, IN ZIUA DE AZI,SI NORMAL CA CEI CU CARACTER,CARE TIN CONT DE JURAMANT,DE DEMNITATE,DE ONOARE,SA-SI VADA DE TREABA.
CATE DOSARE NU AU INTOCMIT,CONFORM LEGII UNII POLITISTI?
A SUNAT ACEL BLESTEMAT DE TELEFON,LA SEFII LOR SAU LA PROCURORI, IAR MUNCA LOR S-A DUS CA UN FUM.
MAJORITATEA CELOR CARE ADERA LA O ASTFEL DE MESERIE ,,AU IN SANGE''SPIRITUL JUSTITIAR,DAR DUPA ABSOLVIREA STUDIILOR,RAMAN CU O MARE DECEPTIE.
CAT VA MAI DURA PANA O ASTFEL DE MESERIE VA DEVENI RUSINOASA?
4.   Don chestor să trăiți! trimis de
(26 aug 2011, 21:54:31
Walker texas ranger,Monte,jurământ,de și onoare există doar
în Legiunea Străină.Restul e caca maca.
4.1  RE: Don chestor să trăiți! trimis de
(26 aug 2011, 21:55:58
Erată:jurământ,demnit și onoare
5.   ADEVAR trimis de
(26 aug 2011, 22:39:09
CA SI INTELIGENTA NATIVA,DIN FAMILIE ,,OBTII'' ACEA DEMNITATE SI ONOARE SI CINSTE.
CUM ERAU PRIMITI SI APRECIATI ROMANII IN OCCIDENT INAINTE DE '89???????????????????????
ISTORIA DESTORSIONATA,CHIAR SI DUPA '89,VOR SA NE FACA SA NE FIE RUSINE,CHIAR DE NOI -CEI FARA VINA,EU TOTUSI NU INTELEG DE CE ESTE ROMANUL ATAT DE MINIMALIZAT,DE EX.IPERIILE OCUPANTE, TOT CU ROMANII AU CONSTRUIT,CEEA CE ALTII AU DISTRUS,SI AU INCERCAT SA IMPUNA PRORIA CULTURA.CARE?
CANTEC ,JOC SI VOIE BUNA-IN SCHIMB NIMIC PALPABIL?
PROBABIL VOM RAMANE DOAR CU AMINTIRI.DAR COPIII, NOSTRI?
REVIN ,CHIAR DACA VA PLICTISESC-TOV. GOSPODARU,ATI PRIMIT APROBARILE DE LA ROMALTYN MINING,CA SA ECOLOGIZATI SI SA CONSOLIDATI,IAZURILE CU STERIL DE LA FD.MOLDOVEI?
SANATATE PE CARE V-O DORIM LA INTREG P.D.L.-LE!
5.1  RE: ADEVAR trimis de
(26 aug 2011, 22:53:21
Melancolia omoară.
6.   CONFIRMARE trimis de
(26 aug 2011, 23:02:53
AI DREPTATE FANTOMAS,LA KAKA-MAKA PRIN COPACI,CARE AU RAMAS,NICI NU AI CE SA CERI .
HALAL,KAKALINKA!
6.1  RE: CONFIRMARE trimis de
(26 aug 2011, 23:30:03
Fără tătuca Stalin,ponimaeși?
7.   ACTUALITATE trimis de
(27 aug 2011, 00:16:16
NEPOTII LUI TATUCA STALIN,SUNT PE FUNCTII,DE ACEEA NU LI SE INTAMPLA NIMIC.
CE DIFERENTA VEZI INTRE UNGURI SI ,,NEPOTI''?POATE DOAR DE LIMBA!
APUCATURILE SUNT ACELEASI:UN PAR IN CAP,SI MANCAREA LUATA DIN TRAISTA.
NUMAI IN CAMPANII,LUCRURILE STAU ALTFEL.DEOCAMDATA.PREA MULTA OSPITALITATE SI INGADUINTA.PANA CAND?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei