Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 aug 2011 - Anul XVI, nr. 201 (4799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare ar realiza din start economii de 30 mil. euro

Vineri, 26 August 2011 (14:04:32)

 Comasarea alegerilor locale cu cele legislative, posibilă prin promovarea unui proiect de lege, ar conduce din start la economisirea a 30 de milioane de euro, cât au costat alegerile locale în 2008, şi ar da un semn de seriozitate din partea clasei politice, a declarat premierul Emil Boc.

Acesta a susţinut, vineri, la RRA, că, legal, cele două scrutine pot fi comasate prin adoptarea unui proiect de lege, iar oportunitatea comasării lor ar trebui discutată cu toate forţele politice.

Boc a arătat însă că partea bună a comasării acestor alegeri ar consta în relizarea unor economii de 30 de milioane de euro, cât au costat alegerile locale în 2008, şi totodată ar fi un semnal politic intern şi internaţional de seriozitate din partea clasei politice.

"Ar fi un semnal că România nu sacrifică anul 2012 pentru alegeri şi compromite creşterea economică şi stabilitatea macro-economică, cu greu dobândinte", a mai spus Emil Boc.

Premierul Emil Boc declara, la începutul acestei săptămâni, că, teoretic, este posibilă comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în anul 2012, însă oportunitatea acesteia va fi analizată în coaliţie, care va lua o decizie în acest sens.

Premierul spunea că va exista o analiză a coaliţiei şi asupra posibilităţii eliminării sistemului de compensare la votul uninominal pentru alegerile parlamentare din 2012.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că ideea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare este bună pentru că, "în proasta tradiţie românească", fiind decalate scrutinele, instituţiile paralizează un an, iar politicienii "îşi pierd minţile".

Preşedintele Comisiei de administraţie a Camerei, Sulfina Barbu (PDL), a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că alegerile parlamentare pot fi comasate cu cele locale dacă vor fi modificate legea administraţiei publice locale şi legea alegerilor locale, pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali.

Sulfina Barbu a precizat că mandatele aleşilor locali pot fi prelungite cu maximum şase luni.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea susţine comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale pentru că astfel s-ar face economii la buget şi ar fi o prezenţă mai mare la vot.

În 3 august, preşedintele Traian Băsescu a declarat, la B1 TV, că el poate lua în calcul cuplarea alegerilor locale cu cele parlamentare doar dacă această ipoteză vine din partea partidelor, precizând că, tehnic, o astfel de măsură este posibilă doar prin modificarea Legii administraţiei publice locale.

"Eu nu pot lua în calcul această ipoteză (cuplarea alegerilor locale cu cele legislative -n.r.) decât dacă vine de la partide. Deocamdată nu am o asemenea propunere de la partide şi nici n-aş avea ce să fac, dacă ei stabilesc să fie altfel, decât la promulgare să trimit, eventual, legea înapoi", a explicat preşedintele, răspunzând unei întrebări.

El a adăugat că, din punct de vedere tehnic, alegerile parlamentare nu pot fi modificate.

"Ce se poate face legal este ca prin legea administraţiei publice locale să se mute alegerile locale odată cu legislativele. Aşa ceva se poate, dar nu este o soluţie luată în calcul în momentul de faţă, nici n-a fost ridicată de cineva", a spus preşedintele.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare ar realiza din start economii de 30 mil. euro.
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare ar realiza din start economii de 30 mil. euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(26 aug 2011, 14:30:39
Înalt cât bătătura de la deş’tu mic
Gata să şi moară pentru a face rating
E-atât de ridicol de nici nu vreau să zic
Doar şi gândul (cu orice comparaţie) îl resping

Se umileşte chiar şi-n oglindă când se uită
Şi hainele-i stau ,, ghiocel ’’ în şifonier
Nici măcar nu-i în stare (k-lumea) să ne mintă
A transformat Palatul Victoria-n miniatelier

Nu-i bogat ... săracu’ , nu-l duce mintea
E un capitalist portocaliu penibil , doar nerd
Boc , ascultă-le (te rog) românilor rugămintea
Demisionează ! .. şi sari (la loc) la Băse-n buzunar !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei