Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2011 - Anul XVI, nr. 123 (4721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicate:Disponibilizările de la Poştă sunt necesare, cei care pleacă primesc salarii compensatorii

Vineri, 27 Mai 2011 (18:07:01)

Disponibilizările de la Poşta Română erau necesare în condiţiile actuale, iar cei care urmează a fi disponibilizaţi vor primi între trei şi 30 de salarii compensatorii, a declarat vineri pentru MEDIAFAX, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii, Ionel Oţelea.

Liderul sindical a precizat că cifra de 2.000 de disponibilizaţi este cunoscută de la sfârşitul anului trecut, când s-a întocmit proiectul de buget pentru 2011, atunci fiind prevăzută o reducere a numărului de angajaţi.

"Poşta Română va intra într-un program de reaşezare a unităţilor, de pensionare a celor care îndeplinesc condiţiile necesare, astfel că prin vară-toamnă vor începe disponibilizările", a spus Oţelea.

Întrebat dacă reprezentanţii salariaţilor au fost de acord cu această reducere de personal, liderul sindical a precizat că "în contextul actual disponibilizările se impun".

Cei care îşi vor pierde locul de muncă vor beneficia de plăţi compensatorii prevăzute în contrctul colectiv de muncă, între 3 şi 30 de salarii compensatorii, în funcţie de vechime, a subliniat Oţelea.

Aproximativ 2.000 de salariaţi, reprezentând 6 la sută din personalul Poştei Române, vor fi afectaţi de aplicarea unor măsuri de restructurare operaţională, o parte dintre aceştia urmând să fie disponibilizaţi, a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele companiei, Daniel Neagoe.

"Aprobată de Consiliul de Administraţie (CA) şi acţionari, noua organigramă are ca obiectiv flexibilizarea şi fluidizarea activităţii Poştei. Prin reducerea numărului de sucursale specializate, vor dispărea mai multe posturi de conducere, respectiv unii directori vor deveni şefi de compartiment. De asemenea, prin alte măsuri de restructurare operaţională, circa 1.500 de subunităţi poştale vor fi închise, din cele aproape 7.100", a spus Neagoe.

El a adăugat că noua organigramă, aprobată într-o şedinţă a CA desfăşurată joi, va intra în vigoare după modificarea HG 572/2010 privind aprobarea strategiei de restructurare şi modernizare a Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR).

"Vor rămâne doar patru sucursale specializate, şi anume Servicii Integrate, Servicii Financiare, Fabrica de Timbre şi Muzeul Naţional Filatelic. Actualele centre regionale vor deveni direcţii regionale, urmând ca la nivelul acestora să fie preluate activităţile de transport, administrare fond imobiliar, servicii de curierat rapid şi IT", a adăugat Neagoe.

El a mai spus că, până la finele lunii iunie, vor fi stabilite structurile organizatorice şi numărul de posturi din administraţia centrală şi din teritoriu.

"Dincolo de impactul economic pe care îl anticipăm că îl va avea această măsură asupra bugetului Poştei Române, ne pregătim pentru liberalizarea pieţei serviciilor poştale ce va avea loc începând cu 1 ianuarie 2013", a arătat şeful Poştei.

Conducerea CNPR va pune în aplicare şi alte măsuri de reorganizare a activităţii, printre acestea numârându-se renormarea activităţii factorilor poştali şi personalului din oficiile poştale, precum şi modificarea orarului de funcţionare a unităţilor teritoriale în funcţie de curba de trafic.

"Ultima normare a activităţii a avut loc în 2007. În ultimii ani, traficul de corespondenţă a scăzut şi, în acest context, se impune o modificare a normelor. Vor fi cazuri când norma unor salariaţi se va reduce la jumătate. De asemenea, orarul oficiilor va fi modificat dacă decizia va fi impusă de curba de trafic. Nu are rost să deschizi oficiul la ora 07:00 când traficul începe la 09:00", a spus Neagoe.

În privinţa comisionului încasat pentru distribuirea pensiilor, şeful CNPR a afirmat că va solicita autorităţilor majorarea acestuia de la 1 la sută la 1,1 la sută.

"Aproape 40 la sută din veniturile Poştei provin din acest comision, dar 1% este insuficient pentru acoperirea tuturor cheltuielilor generate de distribuirea pensiilor, inclusiv comisioanele bancare, care, lunar, ating aproape 10 milioane de lei. În 2008, comisionul încasat se ridica la 1,3%", a arătat preşedintele companiei.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale, din care 1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea sunt incluse într-o reţea virtuală privată (VPN).

Operatorul are circa 34.200 de salariaţi, din care peste 11.000 sunt factori poştali.

Acţionarii companiei sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25 la sută din capital.

Bugetul CNPR pentru acest an prevede venituri totale de 1,51 miliarde de lei, de la 1,4 miliarde de lei în 2010, şi un profit brut de 2,34 milioane de lei.

Numărul de salariaţi la finele anului a fost prognozat la 32.663.

Conducerea Poştei a bugetat suma de 36 milioane de lei pentru cheltuieli cu plăţile compensatorii aferente disponibilizărilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicate:Disponibilizările de la Poştă sunt necesare, cei care pleacă primesc salarii compensatorii.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicate:Disponibilizările de la Poştă sunt necesare, cei care pleacă primesc salarii compensatorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei