Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2011 - Anul XVI, nr. 123 (4721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

USL propune cote de impozitare a veniturilor de 16, 12 şi 8%, dar menţine TVA la 24%

Vineri, 27 Mai 2011 (14:10:27)

Programul economic prezentat vineri de USL propune o impozitare diferenţiată a veniturilor, în trei trepte, de 8, 12 şi 16%, menţinerea pentru încă patru ani a TVA la 24% şi negocierea unui nou acord cu FMI, în 2013.

USL îşi propune înfiinţarea a cel puţin un milion de noi locuri de muncă, măsurile prevăzute fiind reducerea CAS cu 5% pentru angajatori, reducerea integrală a plăţii CAS pentru un an de zile pentru angajatorii care creează noi locuri de muncă, scutirea de orice taxe pentru angajările în regim "part time", condiţionarea participării la licitaţii publice de existenţa a cel puţin 15% angajaţi sub vârsta de 25 de ani.

În plus, USL doreşte majorarea salariului minim pe economie la 800 lei.

Programul economic al USL prevede un sistem de impozitare a veniturilor în trei trepte: 8% pentru veniturile de până la 800 lei lunar, 12% pentru veniturile de la 800 la 1600 lei/lună şi 16% pentru veniturile de peste 1.600 lei lunar.

În ceea ce priveşte TVA, USL îşi propune să păstreze actuala cotă de 24% pe durata întregului mandat de patru ani 2012-2016.

Există o excepţie, în ceea ce priveşte TVA aplicat la producţia de cereale, pâine, carne proaspătă, lapte şi legume proaspete, unde din 24% producătorii îşi vor putea deduce 15%.

Alte măsuri propuse de USL sunt: introducerea unei suprataxări a tranzacţiilor speculative, scutirea de impozitare pe o perioadă de cinci ani pentru dividendele reinvestite în utilaj şi echipamente tehnologice, de cercetare.

USL intenţionează să introducă registrul unic de control, odată la doi ani, cu tematică prestabilită şi preanunţată.

Pentru stimularea sectorului privat, USL propune o Agenţie pentru programele naţionale de investiţii (după modelul ARIS), atragerea de investiţii din ţările emergente, capitalizarea Fondului de Garantare pentru IMM-uri.

Alte măsuri conţinute de programul USL sunt capitalizarea CEX şi EXIMBANK, plafonarea împrumuturilor guvernamentale pe piaţa internă, înfiinţarea unui comitet parlamentar de monitorizare pentru creşterea transparenţei utlizării banului public.

În plus, USL doreşte restructurarea instituţiilor de control fiscal şi înfiinţarea unui consiliu de supraveghere şi audit format din experţi internaţionali..

În ceea ce priveşte sectorul bugetar, USL propune desfiinţarea celor 6.000 de posturi ocupate prin numiri politice în 2009-2010, deblocarea imediată a posturilor din învăţământ, plafonarea cheltueililor cu bunurile şi serviciile, management privat la companiile de stat din domenii strategice.

Principala sursă de creştere a veniturilor bugetare identificată de PSD este majorarea absorbţiei fondurilor europene, prin înfiinţarea unei autorităţi unice pentru fondurile europene, a unui sistem de depunere şi evaluare online a proiectelor şi rambursarea TVA pentru proiectele finanţate din fonduri europene.

USL îşi propune ca prin aceste măsuri să crească veniturile bugetare de la 32% la 38%.

În plus PNL şi PSD amintesc de adaptarea acordului actual cu FMI şi negocierea, în 2013, a unui nou acord în baza obiectivelor economice asumate în programul lansat vineri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL propune cote de impozitare a veniturilor de 16, 12 şi 8%, dar menţine TVA la 24%.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USL propune cote de impozitare a veniturilor de 16, 12 şi 8%, dar menţine TVA la 24%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei