Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2011 - Anul XVI, nr. 123 (4721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Paleologu: Politicienii români sunt naţionalişti în opoziţie şi filomaghiari la putere

Vineri, 27 Mai 2011 (18:12:15)

Vicepreşedintele PDL Theodor Paleologu afirmă, referitor la reacţiile la deschiderea reprezentanţei Ţinutului Secuiesc la Bruxelles, că politicienii români sunt, de 20 de ani, naţionalişti în opoziţie şi filomaghiari la putere, deşi discursurile naţionliste nu mai aduc capital politic.

Paleologu a declarat, vineri, la Sfântu Gheorghe, în legătură cu deschiderea reprezentanţei Ţinutului Secuiesc la Bruxelles, că nu este normal să fie reprezentate în forurile europene doar judeţele, deoarece nu se poate acoperi întrega ţară, însă reprezentarea regiunilor este necesară.

Întrebat cum comentează unele reacţii "naţionaliste” pe marginea acestui subiect, vicepreşedintele PDL a răspuns că politicienii români sunt, de 20 de ani, naţionalişti în opoziţie şi filomaghiari la putere.

"Este o ipocrizie de care se fac responsabile toate partidele. Suntem naţionalişti, - eu nu, evident -, în opoziţie şi apoi filomaghiari la guvernare”, a afirmat Paleologu.

În opinia acestuia, discursurile naţionaliste mai aduc doar puţin capital politic.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Demeter Janos, în perioada 31 mai-1 iunie va avea loc deschiderea oficială a biroului de reprezentare a judeţelor Covasna şi Harghita la Bruxelles, el menţionând că acest birou va reprezenta şi judeţul Mureş.

Conform iniţiatorilor, obiectivele principale ale biroului de reprezentare de la Bruxelles vor fi strângerea, procesarea şi transmiterea informaţiilor despre politicile şi problemele instituţionale ale UE, informarea unităţilor administrativ-teritoriale despre deciziile luate de Parlamentul European, Comisia Europeană, respectiv Comitetul Regiunilor şi celelalte organisme ale UE, obţinerea de proiecte comunitare şi sprijinirea accesării proiectelor de interes local.

De asemenea, iniţiativa are ca scop întărirea reprezentării intereselor celor trei judeţe privind proiectele europene, stabilirea de contacte cu instituţiile europene care au rol semnificativ în derularea proiectelor importante pentru judeţe, de parteneriate cu regiuni din cadrul UE, activităţile de networking şi lobby. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paleologu: Politicienii români sunt naţionalişti în opoziţie şi filomaghiari la putere.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paleologu: Politicienii români sunt naţionalişti în opoziţie şi filomaghiari la putere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei