Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2011 - Anul XVI, nr. 123 (4721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Curtea de Apel Suceava

La Rădăuţi, ACET trebuie să revină la vechile tarife la apă şi canalizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Suceava a decis anularea Hotărârii Consiliului Local Rădăuţi numărul 95 din 17 iunie 2010 prin care s-au stabilit noile tarife la apă şi canalizare, urmând ca operatorul ACET să revină la preţurile vechi, care sunt la jumătatea celor stabilite prin hotărârea deliberativului rădăuţean. Hotărârea este definitivă şi irevocabilă. Curtea de Apel Suceava a luat hotărârea în urma plângerii depuse anul trecut de consilierul local PSD Tiberiu Maierean.

„În această situaţie, operatorul unic ACET nu mai are baza legală pentru preţurile pe care le practică în Rădăuţi. După preluarea serviciului, ACET practic a dublat preţurile în Rădăuţi. Prin înfiinţarea de asociaţii de locatari, aşa-zisa taxă de administrare se practică în oraşul Rădăuţi de la asociaţie la asociaţie, în mod diferenţiat, dar care se ridică la un nivel între 30% şi 50% din valoarea serviciilor de apă şi canalizare oferite proprietarilor, ceea ce este cu totul ieşit comun ca tarifare. Pe de alt parte, în proiectul de nivel judeţean prin care se aprobă modernizarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în studiul de fezabilitate este trecut un grad de suportabilitate a preţului unic la apă şi canalizare de 2,1 lei pe metrul cub. La Rădăuţi, acest preţ este, cu tot cu TVA, de 5,5 lei. Deci suntem mult peste normele stabilite de comunitatea europeană şi prin documentaţia existentă la studiul de fezabilitate”, a declarat Maierean.

El a mai spus că Primăria Rădăuţi a cerut Curţii Supreme de Justiţie revizuirea hotărârii Curţii de Apel Suceava, însă acest lucru, a subliniat consilierul local, nu conduce la încetarea punerii în practică a acesteia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Rădăuţi, ACET trebuie să revină la vechile tarife la apă şi canalizare.
 Vizualizări articol: 1088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
La Rădăuţi, ACET trebuie să revină la vechile tarife la apă şi canalizare5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bani inapoi trimis de
(27 mai 2011, 20:23:36
Ar trebui sa ne primim bani inapoi pt perioada in care acet nea taxat abuziv la un pret cu 150% mai mare decat normalul, in cazul in care nu ai apometru o famile formata din 4 persoane plateste pe luna 127 ron doar apa, adica 27 de metri cubi
2.   Care este diferenta fata de Suceava? trimis de
(27 mai 2011, 23:32:42
La Suceava este aceiasi situatie, pana in martie a fost 3,29 lei/mc AR si 1,72 lei/mc canal, total 5,01 lei iar in aprilie 3,51 lei/mc AR si 1,91 lei/mc canal, total 5,42 lei.
Pentru ce mai inghitim atata praf din santierele fara sfarsit, daca AR, canalul si energia termica au preturi care ar speria pana si pe bucuresteni sau pe ardeleni (ca tot au cele mai mari venituri din tara, stiti cutuma "vrei remuneratie mai mare du-te in Bucuresti sau in Ardeal") si sa nu spunem ca bucurestenii au subventii si la AR, AC de caldura nu mai spunem.
Pe langa faptul ca au preturi foarte mari, facturile sunt facute dupa ureche atat de ACET cat si de TERMICA, nimeni nu ii ia la intrebari, se mai baga si foarte multi bani in instalatiile lor.
Ce ar fi daca toti prestatorii de servicii de utilitati plecand de la energie electrica, CATV, internet, telefonie etc. ar avea pretentii ca tot noi sa le finantam investitii in instalatiile proprii si ar veni cu niste preturi de 2-3 ori mai mari decat sunt reglementate? dar sa nu le dam ideei.
Preturi occidentale, calitate a serviciilor de lumea a III-a (cu indulgenta spus, vine vara si iar 2 3 luni stam fara AC) iar salariile sunt ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei