Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2011 - Anul XVI, nr. 123 (4721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boagiu: Portul Constanţa are un director apolitic, fără nicio "intervenţie"

Vineri, 27 Mai 2011 (18:06:32)

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, vineri, că a numit un director apolitic la Portul Constanţa, Aurelian Popa, fără ca asupra ministrului să fie făcută "vreo intervenţie" în acest sens.

Senatorul PDL Mircea Banias i-a promis în noiembrie 2010 lui Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, că va interveni la cererea acestuia "într-o problemă" la ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Totodată, potrivit motivării decizie instanţei supreme prin care 29 de persoane au primit mandate de arestare preventivă în dosarul "grupării Mironescu", în 7 mai 2010 Bogatu i-a cerut lui Banias să intervină pe lângă o persoană influenţă identificată codat ca "doamna" pentru a bloca aducerea unei persoane străine neagreate de grupul infracţional la Compania Naţională Administrarea Porturilor Maritime Constanţa.

"Nu ştiu cine e Bogatu. Nu l-am văzut în viaţa mea. Nu pot să răspund pentru fiecare chestie pe care o spune oricine în jurul nostru. Şi ieri auzeam că mă caută cineva care s-a jucat cu păpuşile cu mine când eram mică. Dar e o persoană de care nici nu îmi aduc aminte. Deci, probabil că oricare din aceşti domni putea să spună orice", a declarat vineri Boagiu.

Ea a afirmat că portul este condus de o persoană apolitică.

"A fost o decizie pe care eu o menţin, de a pune persoane apolitice care vin din mediul privat şi sunt foarte bine cotate pe piaţa internaţională şi europeană. Dacă exista vreo intervenţie avea alt director. Lăsaţi-l pe domul Popa să-şi facă treaba", a spus Boagiu.

Pe de altă parte, ea a arătat că activitatea vameşilor nu are legătură cu cea a ministerului pe care îl conduce.

"Nu pot să spun decât că cei care folosesc numele altora pentru a obţine avantaje sau poziţii trebuie să dea socoteală pentru lucrul acesta. Lăsaţi-i pe cei de la DNA să-şi facă treaba şi pe mine şi pe cei de la Transporturi să facem hub regional din portul Constanţa", a mai spus Boagiu.

Boagiu l-a numit pe Andrei Aurelian Popa în luna ianuarie a acestui an în funcţia de director general al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa în loul lui Ioan Bălan, demis din cauza deficienţelor din activitatea managerială.

Popa a deţinut anterior, timp de 11 ani, funcţii de management în cadrul companiei Maersk, aflată în topul internaţional al operatorilor în transportul maritim containerizat şi al operatorilor de vase de transport maritim. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boagiu: Portul Constanţa are un director apolitic, fără nicio "intervenţie".
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boagiu: Portul Constanţa are un director apolitic, fără nicio "intervenţie"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei