Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2011 - Anul XVI, nr. 123 (4721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boagiu:"Vraişte şi haos" pe şantierul căii ferate Fundulea-Feteşti, constructorilor să le fie ruşine

Vineri, 27 Mai 2011 (18:15:44)

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, vineri, că pe tronsonul de cale ferată Fundulea-Feteşti al liniei Bucureşti-Constanţa, unde compania italiană Astaldi efectuează lucrări de modernizare, este "vraişte şi haos" şi că reprezentanţilor constructorului ar trebuie să le fie ruşine.

Lucrările sunt în întârziere şi au fost şi "şmecherisme" cu piatra spartă, a spus Boagiu, aflată într-o vizită pe şantier.

"Ruşine constructorilor! Atât vă spun şi în rest nu mai comentez. Este jenant ca să stea secretarul general (al Ministerului Transporturilor, Gheorghe Dobre, n.r.) să vadă unde se poate găsi piatră spartă şi apoi vine Astaldi şi îţi râde în nas că «nu avem piatră şi nu avem de unde să aducem». Este vraişte şi haos pe tronson", a spus ministrul.

Constructorul a afişat pe tabelul tehnic al lucrării ca termen de finalizare data de 30 septembrie, însă Boagiu le-a cerut ca termenul să fie 15 iulie.

"Aţi pus 15 iulie prima oară ca termen, asta să se întâmple, nu 30 septembrie, că vine vara şi trenul va face două ore şi jumătate până la Constanţa. Este un proiect cu fonduri de preaderare ISPA din 2007", a adăugat Boagiu.

În replică, un reprezentant al Astaldi a promis că lucrările vor fi finalizate până la 15 iulie, fiind în curs de montare stâlpii pentru linia de contact.

Întrebată dacă va aplica penalizări constructorului în cazul depăşirii termenului, Boagiu a răspuns afirmativ.

"Penalităţile sunt de 1% pentru fiecare zi de întârziere şi merg până la 15% din valoarea contractului", a spus ministrul.

Astaldi a obţinut trei contracte pentru modernizarea sectorului Fundulea-Feteşti, cu o valoare totală de 178 milioane euro. Două dintre contracte se referă la segmentul Fundulea-Lehliu, respectiv pentru lucrări la linie şi modernizarea podurilor. Cel de-al treilea contract include lucrări de modernizare la linia ferată pe sectorul Lehliu - Feteşti.

O dată cu finalizarea tronsonului Fundulea-Feteşti, întreaga linie Bucureşti-Constanţa va fi modernizată, astfel încât trenurile vor putea circula cu o viteză de 160 km/oră. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boagiu:"Vraişte şi haos" pe şantierul căii ferate Fundulea-Feteşti, constructorilor să le fie ruşine.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boagiu:"Vraişte şi haos" pe şantierul căii ferate Fundulea-Feteşti, constructorilor să le fie ruşine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei