Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2011 - Anul XVI, nr. 123 (4721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Suficient pentru încă 20 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La aşa fotbal, aşa finală. La aşa finală, aşa gol decisiv. Spre deosebire de Becali, Olăroiu a avut măcar decenţa să nu ţopăie, mărginindu-se să-i comunice pipereanului că a fost autogol, adică un fel de “hai să nu ne dăm mai rotunzi decât suntem, bine c-am găsit alţii mai proşti ca noi”. La execuţia hilară a lui Bărboianu sigur a mai fost cineva care a sărit până în tavan. Unu’, Mititelu! Oricum, chiar şi aşa, Dinamo a primit ce merita, mai ales după laudele deşănţate ale lui Borcea în urma victoriilor mincinoase din campionat. Andone a etalat o echipă incapabilă să se apropie prin combinaţii de poarta adversă. Nu se poate sta mereu la mila norocului sau la o execuţie a lui Torje. Dincolo, Olăroiu a regizat o piesă mai amplă. La partea din iarbă a fost suficient să renunţe la formula celor doi eterni închizători. La jocul de imagine şi-a întins plasa de siguranţă, afişându-se în tribună, la distanţă de un eventual eşec. Toată lumea ar fi spus, şi pe bună dreptate, că n-are cum să repare Olăroiu în câteva etape ce-a stricat Gigi Becali în ani. În schimb, acum, suflarea stelistă îl canonizează. A jucat la două capete, în cel mai rău caz i se returna miza, ca la pariuri, dar i-a ieşit varianta câştigătoare. Bineînţeles că nu mai rămâne, e un tip suficient de deştept ca să vadă dincolo de lozinca aia cu Steaua care nu se refuză. Pentru că acolo e un om care, cu voluptate, dărâmă noapte tot ce încropesc alţii ziua.

Ce am mai văzut la finală? Doi ipochimeni care ar trebui interzişi pe stadioane: Moţi şi Avram. Un altul care îşi exhiba aproape indecent bucuria de a fi câştigat competiţia loserilor, aşa cum dispreţuitor o numise atunci când nu se putea apropia de ea. Un jucător care a fost deturnat la o fază de gol de o rachetă lansată de suporterii proprii. Un tricou cu mesaj de sensibilizare pentru Oli. Ce n-am văzut? Nimic despre Fănuş Neagu, nici iniţiativă oficială, nici particulară. S-a dus uitat de un fotbal care nu-l merita. Poate-i mai bine aşa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suficient pentru încă 20 de ani.
 Vizualizări articol: 987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Suficient pentru încă 20 de ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei