Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mai 2011 - Anul XVI, nr. 123 (4721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Facilitate

Taxele şi impozitele din Suceava vor putea fi plătite online, de oriunde

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii vor putea plăti taxele şi impozitele locale de acasă, de la birou, atunci când se află în vacanţă sau chiar când sunt plecaţi din ţară, scăpând de cozile de la ghişeele primăriei şi fără a fi taxaţi suplimentar pentru facilitatea oferită.

Consiliul Local Suceava a decis ieri ca municipalitatea suceveană să se alăture Sistemului Naţional Electronic de plată online a taxelor şi impozitelor (SNEP).

Practic, municipiul Suceava va fi integrat în sistemul electronic realizat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, disponibil la adresa web www.ghiseul.ro, deşi iniţial, anul acesta, în acest sistem urmau să fie prinse doar localităţile cu peste 150.000 de locuitori.

“Plata online a impozitelor şi taxelor locale, a amenzilor şi a altor creanţe bugetare cu cardul bancar, prin intermediul SNEP, vine în sprijinul administraţiei locale, prin simplificarea procedurilor administrative şi creşterea volumului de impozite şi taxe colectate, cât şi în sprijinul contribuabilului, oferindu-i soluţii alternative de a face plăţi”, a precizat edilul sucevean, Ion Lungu.

Practic, plata taxelor şi impozitelor locale către Primăria Suceava va putea fi făcută de oriunde există o conexiune la internet – de acasă, de la birou, din România sau din străinătate, 24 de ore din 24.

Odată cu acordul dat pentru integrarea Sucevei în SNEP, aleşii locali au decis ca, în cazul plăţilor online a taxelor şi impozitelor, cu cardul bancar, în cazul persoanelor fizice şi a persoanelor fizice autorizate (PFA), comisionul bancar perceput de instituţia de credit acceptatoare (o bancă comercială, care urmează să fie desemnată prin licitaţie), să fie suportat integral de la bugetul local al municipiului Suceava.

Practic, cei care vor plăti online prin acest sistem, care urmează să fie implementat anul acesta, nu vor plăti decât suma datorată la bugetul local, fără nici un ban în plus.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxele şi impozitele din Suceava vor putea fi plătite online, de oriunde.
 Vizualizări articol: 1060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Taxele şi impozitele din Suceava vor putea fi plătite online, de oriunde5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte bine trimis de
(27 mai 2011, 14:02:49
E un pas catre calea cea buna. Vechiul sistem de plati online inventat de primaria Suceava acum cateva luni era o gluma proasta. Accepta doar o singura banca. Asta este directia buna: sisteme centrale implementate la nivel de tara, foarte configurabile, care sa fie folosite obligatoriu de toate administratiile. Flutur a platit 500.000Euro la Assist pentru un soft la consiliu Suceava, Lungu a platit o carca de bani pentru un soft (extrem de limitat) la primaria Suceava si care a fost inlocuit cu acest nou soft intr-o perioada foarte scurta. Din pacate la productia de softuri se fura exact ca la repararea drumurilor. Firmele de soft si administratia stiu prea bine care este directia corecta dar de ce sa platim o data si bine cand putem plati de 100 de ori pentru acelasi tip de soft.
2.   Ceva disponibilizari? trimis de
(27 mai 2011, 15:46:53
Daca vom plati on-line sper sa scapam de mutrele acre ale lelitelor si cumatrelor din primarie.Pe cat pariu ca nu va pleca nici una?Are balta peste,stau toti claie peste gramada in birouri,iar primarul ia mu...pardon teapa,ca n-are oameni sa trimita pe teren!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei